BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Marshmallow penice z rdečo pomarančo

 • (1)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 8
mini sladkorne penice poznane tudi kot marshmallows so odlicne sladkorne penice ki se cudovito podajo k vroci cokoladi ali cokoladnemu fondiju sladkorne penice lahko sicer kupimo a zdaj smo pripravili recept s katerimi jih lahko ustvarite kar sami

Mini sladkorne penice poznane tudi kot "Marshmallows" so odlične sladkorne penice, ki se čudovito podajo k vroči čokoladi ali čokoladnemu fondiju. Sladkorne penice lahko sicer kupimo, a zdaj smo pripravili recept, s katerimi jih lahko ustvarite kar sami. Običajno sladkorne penice nimajo okusa oziroma se v njih čuti sladkor. Tokrat pa smo jim dodali še malo okusa rdeče pomaranče. 

Okus rdeče pomaranče se odlično ujame z grenkim okusom temne čokolade ali razbije okus sladke bele ali mlečne vroče čokolade. Poleg tega pa je rdeča pomaranča sadež, ki nas skupaj z vročim napitkom razvaja v hladnih jesenskih oziroma zimskih večerih. Okus rdeče pomaranče lahko zamenjate tudi s kakšnim drugim in ustvarite barvito dekoracijo za vašo naslednjo vročo čokolado ali pa sladkorne penice uporabite za dekoracijo tort ali kolačkov.

Priprava sladkornih penic je popolnoma enostavna, pri pripravi se vam lahko pridružijo tudi majhne otroške rokice. A, pozor. Če se vam pri pripravi pridružijo tudi otroci, bo treba sladkorne penice vsake toliko časa malo prešteti, da jih ne zmanjka prehitro. ;) 

Poleg sladkornih penic pa lahko doma pripravite tudi vročo čokolado. Recept čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Marshmallow penice z rdečo pomarančo

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 8

Sestavine:

 • 300 g sladkorja
 • 240 ml koruznega sirupa
 • 240 ml sveže stisnjenega soka rdeče pomaranče
 • 21 g želatine v prahu
 • ščep soli
 • 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
 • sladkor v prahu (za posip)
 • rdeče barvilo (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pekač obložimo s papirjem za peko. Obilno potresemo s sladkorjem v prahu. V stoječem mešalniku z nastavkom za stepanje v skledo vlijemo 120 ml soka rdeče pomaranče in želatino. Premešamo in pustimo, da želatina "razcveti" vsaj 5 minut.

2. Korak

Zmešamo sladkor, koruzni sirup, sol in preostalo količino soka rdeče pomaranče. Segrevajte pri zmernem ognju in mešajte z varno lopatico. Ko se sladkor raztopi, povečajte toploto in kuhajte brez mešanja, dokler mešanica ne doseže 115°C (pomagajte si s termometrom), to bo vzelo približno 8 minut. Če nimamo termometra, pustimo mešanico vreti 8 minut. Nato odstavimo z ognja.

3. Korak

Stoječi mešalnik zavrtimo na nizko hitrost in sladkorno zmes počasi vlijemo v skledo z želatinsko zmesjo. Ko jo dodamo, povečamo hitrost mešanja in stepamo približno 15 minut, dokler zmes ne postane zelo gosta in trda. V zadnji minuti stepanja dodamo BAM vanilijevo pasto. Če želimo svojim sladkornim penicam dodati še malo več barve, dodamo 2-3 kapljice rdeče jedilne barve.

4. Korak

Zmes vlijemo v pripravljen pekač, vrh zgladimo z lopatko. S pekačom parkrat rahko udarimo ob pult, da sprostimo morebitne zračne mehurčke iz mešanice. Po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu in pokrijemo z živilsko folijo. Pustimo, da se ohlaja vsaj 4 ure. Nato zmes razrežemo v poljubne oblike in sladkorne penice uporabimo za dekoracijo torte ali vroče čokolade.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno