Sestavine:
- 200 ml BAM preliva mango
- 3-5 žlic sladkorja
- 1/2 žlice koruznega škroba
- 240 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 185 g masla
- 130 g rjavega sladkorja
- 1 veliko jajce
- 1/2 žličke BAM vanilijeve paste
Mango ploščice so polnjene s svežim mangom, nato pa jih v pečici pečemo še toliko časa, da dobijo še pravo hrustljavo skorjico. Mango ploščice lahko pripravite tudi takrat, ko se vam res mudi, saj jih je popolnoma enostavno narediti. Pred pripravo zaupamo še par preprostih nasvetov in trikov, da bo priprava res hitra in enostavna.
Eden izmed trikov, ki pospešijo pripravo in zagotovijo polna usta okusa, je zagotovo ta, da namesto svežega sadeža manga uporabite BAM preliv mango. Gre za sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnega, sladkega in osvežujočega manga. Preliv je s svojo kremno in sladko strukturo primeren za popestritev poletnih sladic, kot so lahke rezine ali mango ploščice.
Pečico predhodno segrejte na 180°C. V skledi zmešajte mango, sladkor in koruzni škrob. Dobro premešajte in odstavite. V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Hladno (pomembno: naj bo hladno!) nesoljeno maslo narežite na koščke in ga dodajte moki. Mešajte toliko časa, da nastane drobtinam podobna zmes.
Zmešajte še ostale sestavine: rjavi sladkor, jajce in BAM vanilijevo pasto. Nato dodajte sestavine v masleno suho zmes. Dobro premešajte – zmes mora biti rahlo drobljiva. Približno 2/3 zmesi presujemo na dno pekača velikosti 20 x 20 cm zaščitenega s papirjem za peko.
Mešanico stresite v pekaš, da dobite plast drobtin. Dodajte mešanico manga in jo enakomerno razporedite. Nato vrh potresite še s preostalimi drobtinami. V pečici vse skupaj pecite med 35 do 40 minut.
Odstranite iz pečice in pustite, da se ohlaja še med 5 do 10 minut. Nato dvignite papir za peko in tako vzamite pecivo iz pekača. Pustite, da se ohlaja še med 15 do 20 minut. Nato pripravljeno pecivo narežite na hrustljave mango ploščice.