Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Malinova torta s pistacijo in čokolado

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
prava zapeljivka kajne torta je sestavljena iz kakavovega biskvita pistacijine kreme malinovega gela in malinovega moussa oblecena pa je v zivahno oblekico ki jo naredi se bolj posebno

Prava zapeljivka, kajne? Torta je sestavljena iz kakavovega biskvita, pistacijine kreme, malinovega gela in malinovega moussa, oblečena pa je v živahno oblekico, ki jo naredi še bolj posebno.

Najbolje od vsega pa je to, da jo boste brez posebnega truda v le nekaj korakih lahko pripravili tudi sami, saj je njena priprava čisto preprosta, pa čeprav morda na prvi pogled tega ni videti.

Recept za malinovo torto s pistacijo in čokolado je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.

Ob malinovo torto s pistacijo in čokolado se ponosno postavi tudi borovničeva torta z vanilijo, recept čaka tukaj.


Poleg časa priprave je potrebno upoštevati še čas zamrzovanja: 1 ura + 12 ur. Za pripravo torte pa bomo potrebovali okrogla pekača za torto s premeroma 18 cm in 16 cm.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Malinova torta s pistacijo in čokolado

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • 40 g vode
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 40 g BAM pistacijinega namaza
  • 100 g sira mascarpone
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 25 g mleka
  • 1⁄2 lističa želatine
  • 10 g drobljenih pistacij
  • 80 g sladke smetane za stepanje
  • 100 g malinovega pireja
  • 25 g kristalnega sladkorja
  • 1 listič želatine
  • 80 g sira mascarpone
  • 65 g malinovega pireja
  • 45 g sladkorja v prahu
  • 25 g mleka
  • 2 lističa želatine
  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • 100 g vode
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 100 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka
  • 110 g BAM bele čokolade
  • 3,5 lističa želatine
  • fuksija, jedilno barvilo v gelu ali pasti

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajce s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Moko združimo s kakavom, presejemo na jajčno maso in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut. Pečen biskvit previdno vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

1. Korak

Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone, pistacijin namaz in sladkor v prahu gladko zmešamo. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Dodamo ga k pistacijini osnovi in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Vmešamo drobljene pistacije, nato z lopatko v dveh korakih primešamo še stepeno smetano.

2. Korak

Na trdo podlago položimo list plastične živilske folije, nanjo postavimo obroč, premera 16 cm, in folijo tesno ovijemo okoli obroča. V obroč vstavimo biskvit in ga navlažimo. Premažemo ga s pistacijino kremo in površino poravnamo. Damo v zamrzovalnik in pripravimo malinov gel.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Malinov pire s sladkorjem segrejemo do vretja in v njem raztopimo ožeto želatino. Pire ohladimo do mlačnega, ga prelijemo po pistacijini kremi in damo za vsaj eno uro v zamrzovalnik oziroma tako dolgo, da insert zamrzne.

2. Korak

Ko je insert zamrznjen, pripravimo malinov mousse.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Sir mascarpone, sladkor v prahu in malinov pire gladko zmešamo. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga h kremi in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

1. Korak

Pekač, premera 18 cm, postavimo na trdo podlago, na katero smo dali list plastične živilske folije, in jo tesno ovijemo okoli obroča. Zamrznjeno sredico položimo na sredino in s kremo najprej zapolnimo rob okoli sredice, nato z njo pokrijemo še vrh in površino gladko poravnamo. Torto damo v zamrzovalnik za 12 ur.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladkor, vodo in kondenzirano mleko v manjši kozici zavremo in kuhamo do temperature 103 °C. Sirup odstavimo, dodamo ožeto želatino in mešamo, da se stopi. Prelijemo ga po čokoladi, počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Dodamo barvilo in ponovno premešamo; glazuro precedimo in pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika. Damo v hladilnik.

1. Korak

Glazuro segrejemo na 30–32 °C, premešamo in precedimo. Zamrznjeno torto ločimo od obroča, jo položimo na ožjo posodo ali večji kozarec in torto prelijemo. Počakamo, da odvečna glazura steče, in odstranimo višek glazure, ki visi s torte; torto nato s pomočjo dveh paletnih nožev prestavimo na podstavek, poljubno dekoriramo in damo v hladilnik, da se počasi odtali.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,22 €
Skupaj:
46,98 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno