Sezona jabolk je pred vrati! Poleg jabolčne pite, lahko jabolka stlačite tudi v jabolčni drobljenec ali še bolje - pripravite mafine z jabolčnim drobljencem. Mafini bodo polni jabolčnih koščkov in preliti z maslenim prelivom z drobtinami in vanilijevo glazuro!
Ti mafini z jabolčnim drobljencem bodo nadvse mehki, sočni in puhasti.
A, kako jih pripraviti? Pred samimi navodili, še par BAM nasvetov:
- Uporabite mleko IN grški jogurt: kombinacija gostega kremastega jogurta in ostrega mleka bo ustvarila popoln mafin z jabolčnim drobljencem. Če grškega jogurta nimate pri roki, lahko uporabimo tudi navadni jogurt.
- Prekomerno mešanje testa lahko postreže z gostimi, izsušenimi mafini. Če želimo sočno in mehko sredico, sestavine mešajte le toliko časa, da se medseboj povežejo.
- Prvih pet minut mafine pečemo pri višji temperaturi, nato temperaturo znižamo. Če boste upoštevali ta nasvet, boste omogočili, da pecilni prašek opravi svojo nalogo in ustvari kupolast vrh. Po 5 minutah temperaturo znižajte, da se mafini ne zažgejo.
Jabolka lahko uporabimo tudi za pripravo: