BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Mafini z jabolčnim drobljencem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 22
mafini z jabolcnim drobljencem

Sezona jabolk je pred vrati! Poleg jabolčne pite, lahko jabolka stlačite tudi v jabolčni drobljenec ali še bolje - pripravite mafine z jabolčnim drobljencem. Mafini bodo polni jabolčnih koščkov in preliti z maslenim prelivom z drobtinami in vanilijevo glazuro!


Ti mafini z jabolčnim drobljencem bodo nadvse mehki, sočni in puhasti.


A, kako jih pripraviti? Pred samimi navodili, še par BAM nasvetov:

  • Uporabite mleko IN grški jogurt: kombinacija gostega kremastega jogurta in ostrega mleka bo ustvarila popoln mafin z jabolčnim drobljencem. Če grškega jogurta nimate pri roki, lahko uporabimo tudi navadni jogurt.
  • Prekomerno mešanje testa lahko postreže z gostimi, izsušenimi mafini. Če želimo sočno in mehko sredico, sestavine mešajte le toliko časa, da se medseboj povežejo.
  • Prvih pet minut mafine pečemo pri višji temperaturi, nato temperaturo znižamo. Če boste upoštevali ta nasvet, boste omogočili, da pecilni prašek opravi svojo nalogo in ustvari kupolast vrh. Po 5 minutah temperaturo znižajte, da se mafini ne zažgejo.


Jabolka lahko uporabimo tudi za pripravo:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 115 g neslanega masla
  • 200 g sladkorja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajno žlico BAM vanilijeve paste
  • 6 žlic grškega jogurta
  • 6 žlic mleka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 240 g moke
  • 2 čajni žlički mletega cimeta
  • ščep mletega muškatnega oreščka
  • ščep mletega ingverja
  • 1 narezano in olupljeno jabolko
  • 60 g neslanega masla
  • 50 g sladkorja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 80 g moke

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 220°C. 12 modelov za mafine standardne velikosti namastimo in jih obložimo s papirnati modelčki za mafine. V majhni skledi zmešamo vse sestavine za preliv z drobtinami dokler zmes ne postane podobna mokremu pesku.
2
V ločeni posodi stepemo maslo in sladkor in stepamo, dokler se ne povežeta. Postopoma dodamo jajca. Dodamo še grški jogurt, mleko in BAM vanilijevo pasto. Dodamo moko, pecilni prašek, začimbe in sol. Mešamo, dokler se ne  zmes ne začne združevati. Dodamo koščke jabolk. Testo bo gosto. Posodice za mafine s tesom napolnimo do 3/4.
3
Vrhove vsakega mafina potresemo s približno 1 žlico mešanice za preliv z drobtinami. Prvih 5 minut mafine pečemo pri 220°C, nato temperaturo zmanjšamo na 200°C in pečemo še dodatnih 15 minut ali dokler mafini ne postanejo zlato-rjavi.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
9,90 €8,91 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno