Mafini kot cimetove rolice? Zakaj pa ne!
Čas priprave:
50 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
16
|
|
Kako se sliši testo pripravljeno za cimetove rolice, a pečeno v pekaču za mafine? Če zdaj kimate z glavo, ste na pravem mestu. Če se ta kombinacija ne zdi primerna, potem nadaljujte s sprehodom po kategoriji naših ostalih receptov.
Mafini z okusom cimetovih rolic bodo blazinasto mehki, še posebaj pa navdušijo z maslenim nadevom iz cimetovega sladkorja in s sanjsko glazuro iz kremnega sira!
Cimetove rolice so ena tistih čarobnih slaščic, ki imajo okus, kot da imajo milijon sestavin, a v resnici potrebujejo popolnoma osnovne sestavine.
- Moka: Vsestranska moka je odlična za pripravo blazinasto mehkega, nežnega in rahlo pečenega testa.
- Sladkor v prahu: Za aktiviranje kvasa in rahlo sladkanje testa potrebujemo tudi malo sladkorja v prahu.
- Suhi kvas: običajno uporabimo suhi kvas. Uporabimo pa lahko tudi navadnega, pri tem moramo le podvojiti čas vzhajanja.
- Maslo: Maslo potrebujemo tako za testo za cimetove rolice kot za glazuro iz kremnega sira. Priporočamo uporabo neslanega masla, saj tako lažje nadzorujemo, koliko soli bomo dodali v recept.
- Mleko: V tem receptu lahko uporabimo katerokoli vrsto mleka, vendar za zelo mehko in masleno testo priporočamo uporabo polnomastnega mleka.
- Jajca: Jajca bodo našemu testu dala mehko strukturo.
- Cimet: Za nadev s cimetovim sladkorjem bomo seveda potrebovali tudi cimet. Dodatno žličko cimeta lahko dodamo tudi v testo.
- Rjavi sladkor: Rjavi sladkor je popoln, karamelno mehak sladkor, ki ga lahko uporabimo za nadev s cimetovim sladkorjem. Lahko uporabimo tudi svetli ali temno rjav sladkor.
- Kremni sir: Ne moremo govoriti o okusu cimetovih rolic, če le-te niso premazane s prelivom iz kremnega sira. Za lepo kremasto in gladko konsistenco uporabimo kremni sir sobne temperature.
Ljubitelje cimeta navdušimo z: