1
V veliki skledi zmešamo 240 g moke, kvas, sol in sladkor. V posodi, ki je varna za mikrovalovno pečico, 30 sekund segrevamo mleko in maslo, dokler se ne segrejeta in se maslo večinoma stopi. Mešanica mora biti topla, vendar ne vroča. Če je prevroča, jo pred dodajanjem kvasu ohladimo, da ne uničimo kvasa. Mešanici moke dodamo jajce, toplo mleko in maslo.
Stepamo pri nizki hitrosti in jo postopoma povečujemo, dokler se popolnoma ne poveže, približno 2 minuti.
2
Zmes dobro postrgamo po stenah sklede in dodamo še 120 g moke. Vse skupaj stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Preostalo količino moke dodajamo po malem, dokler se testo ne oblikuje v kroglo.
Testo prestavimo na dobro pomokano površino in ga gnetemo približno 10 minut, da postane gladko in ga lahko raztegnemo med prsti, ne da bi se zlomilo. To pomeni, da se je gluten razvil in da bo testo mehko-blazinastega videza.
Testo prenesemo v naoljeno skledo in ga pokrijemo. Pustimo vzhajati na toplem mestu 1 uro ali dokler se testo ne podvoji.
3
Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. V manjši skledi zmešamo sladkor, cimet in sol ter dobro premešamo. Vzhajano testo nato na dobro pomokani površini razvaljajmo v dolg pravokotnik velikosti približno 18 x 12 cm.
Maslo za nadev namažemo vse do roba testa. Po maslu potresemo mešanico sladkorja in jo pritisnemo, tako da se prilepi na maslo.
Z dolgega konca testo zvijemo stran v tesen zvitek, spodnji rob pa zapečemo tako, da testo stisnemo skupaj.
4
Z nitko ali zelo ostrim nožem testo razrežemo na 12 enakomernih zvitkov. Z maslom obilno namažemo pekač za mafine po vsej površini in vsak zvitek položimo v vsak lonček za mafine, pri čemer pazimo, da je testo v celoti spravljeno v vsakem lončku.
Rahlo pokrijemo s krpo in pustite vzhajati še eno uro, da se testo podvoji in napihne.
Cimetove zvitke pecite pri 180°C 20 minut ali dokler niso zlato rjavi.
5
Medtem ko se mafini z okusom cimetovih rolic hladijo, pripravimo glazuro. Kremni sir damo v skledo, varno za mikrovalovno pečico, in ga v mikrovalovni pečici segrevamo med 15 do 30 sekund ali dokler se ne zmehča. Dodamo sladkor v prahu, mleko, sol in BAM vanilijevo pasto. Stepamo toliko časa, dokler ne dobimo gladke mase.
Z žlico enakomerno premažemo 12 mafinov.