Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mafini kot cimetove rolice? Zakaj pa ne!

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
mafini z okusom cimetovih rolic bodo blazinasto mehki se posebaj pa navdusijo z maslenim nadevom iz cimetovega sladkorja in s sanjsko glazuro iz kremnega sira

Kako se sliši testo pripravljeno za cimetove rolice, a pečeno v pekaču za mafine? Če zdaj kimate z glavo, ste na pravem mestu. Če se ta kombinacija ne zdi primerna, potem nadaljujte s sprehodom po kategoriji naših ostalih receptov.

Mafini z okusom cimetovih rolic bodo blazinasto mehki, še posebaj pa navdušijo z maslenim nadevom iz cimetovega sladkorja in s sanjsko glazuro iz kremnega sira!

Cimetove rolice so ena tistih čarobnih slaščic, ki imajo okus, kot da imajo milijon sestavin, a v resnici potrebujejo popolnoma osnovne sestavine.

  • Moka: Vsestranska moka je odlična za pripravo blazinasto mehkega, nežnega in rahlo pečenega testa.
  • Sladkor v prahu: Za aktiviranje kvasa in rahlo sladkanje testa potrebujemo tudi malo sladkorja v prahu.
  • Suhi kvas: običajno uporabimo suhi kvas. Uporabimo pa lahko tudi navadnega, pri tem moramo le podvojiti čas vzhajanja.
  • Maslo: Maslo potrebujemo tako za testo za cimetove rolice kot za glazuro iz kremnega sira. Priporočamo uporabo neslanega masla, saj tako lažje nadzorujemo, koliko soli bomo dodali v recept.
  • Mleko: V tem receptu lahko uporabimo katerokoli vrsto mleka, vendar za zelo mehko in masleno testo priporočamo uporabo polnomastnega mleka.
  • Jajca: Jajca bodo našemu testu dala mehko strukturo.
  • Cimet: Za nadev s cimetovim sladkorjem bomo seveda potrebovali tudi cimet. Dodatno žličko cimeta lahko dodamo tudi v testo.
  • Rjavi sladkor: Rjavi sladkor je popoln, karamelno mehak sladkor, ki ga lahko uporabimo za nadev s cimetovim sladkorjem. Lahko uporabimo tudi svetli ali temno rjav sladkor.
  • Kremni sir: Ne moremo govoriti o okusu cimetovih rolic, če le-te niso premazane s prelivom iz kremnega sira. Za lepo kremasto in gladko konsistenco uporabimo kremni sir sobne temperature.
Ljubitelje cimeta navdušimo z:
Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mafini kot cimetove rolice? Zakaj pa ne!

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 65 g sladkorja
  • 2 1/4 žličke suhega kvasa
  • sol
  • 355 ml mleka
  • 1 jajce sobne temperature
  • 85 g masla
  • 55 g masla sobne temperature
  • 130 g sladkorja
  • žlička mletega cimeta
  • sol

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešamo 240 g moke, kvas, sol in sladkor. V posodi, ki je varna za mikrovalovno pečico, 30 sekund segrevamo mleko in maslo, dokler se ne segrejeta in se maslo večinoma stopi. Mešanica mora biti topla, vendar ne vroča. Če je prevroča, jo pred dodajanjem kvasu ohladimo, da ne uničimo kvasa. Mešanici moke dodamo jajce, toplo mleko in maslo. Stepamo pri nizki hitrosti in jo postopoma povečujemo, dokler se popolnoma ne poveže, približno 2 minuti.

2. Korak

Zmes dobro postrgamo po stenah sklede in dodamo še 120 g moke. Vse skupaj stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Preostalo količino moke dodajamo po malem, dokler se testo ne oblikuje v kroglo. Testo prestavimo na dobro pomokano površino in ga gnetemo približno 10 minut, da postane gladko in ga lahko raztegnemo med prsti, ne da bi se zlomilo. To pomeni, da se je gluten razvil in da bo testo mehko-blazinastega videza. Testo prenesemo v naoljeno skledo in ga pokrijemo. Pustimo vzhajati na toplem mestu 1 uro ali dokler se testo ne podvoji.

3. Korak

Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. V manjši skledi zmešamo sladkor, cimet in sol ter dobro premešamo. Vzhajano testo nato na dobro pomokani površini razvaljajmo v dolg pravokotnik velikosti približno 18 x 12 cm. Maslo za nadev namažemo vse do roba testa. Po maslu potresemo mešanico sladkorja in jo pritisnemo, tako da se prilepi na maslo. Z dolgega konca testo zvijemo stran v tesen zvitek, spodnji rob pa zapečemo tako, da testo stisnemo skupaj.

4. Korak

Z nitko ali zelo ostrim nožem testo razrežemo na 12 enakomernih zvitkov. Z maslom obilno namažemo pekač za mafine po vsej površini in vsak zvitek položimo v vsak lonček za mafine, pri čemer pazimo, da je testo v celoti spravljeno v vsakem lončku. Rahlo pokrijemo s krpo in pustite vzhajati še eno uro, da se testo podvoji in napihne. Cimetove zvitke pecite pri 180°C 20 minut ali dokler niso zlato rjavi.

5. Korak

Medtem ko se mafini z okusom cimetovih rolic hladijo, pripravimo glazuro. Kremni sir damo v skledo, varno za mikrovalovno pečico, in ga v mikrovalovni pečici segrevamo med 15 do 30 sekund ali dokler se ne zmehča. Dodamo sladkor v prahu, mleko, sol in BAM vanilijevo pasto. Stepamo toliko časa, dokler ne dobimo gladke mase. Z žlico enakomerno premažemo 12 mafinov.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno