Sestavine:
- 350 g gladke moke
- 150 g fino mletih mandljev
- 250 g hladnega masla
- 140 g kristalnega sladkorja
- limonina lupinica
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 7 g pecilnega praška
- malinova marmelada ali BAM preliv malina
- sladkor v prahu
Se tudi v vaši nakupovalni košarici običajno znajde še paket linških piškotov? Piškote imam radi, ker so preprosti; če so z marmelado, še toliko bolje! Tokrat se je na seznamu sestavin znašla malinovo marmelada, a uporabimo lahko tudi katerokoli marmelado, ki jo imamo doma - važno je, da je dovolj gosta. Lahko uporabite tudi BAM preliv malina. Pečeni piškoti so krhki, ko jih namažemo z marmelado pa postanejo taki, kot če bi jih kupili v trgovini: mehki in slastni, zame najboljši!
Družbo jim lahko delajo ameriški piškoti po receptu tukaj.
Z omenjenimi sestavinami in količinami lahko pripravite 45 piškotov. Recept za linške piškote je BAM knjiga receptov: Sladki prigrizki.
Maslo narežemo na kocke in ga s 150 g moke na hitro zmeljemo v multipraktiku. Stresemo v večjo posodo in dodamo ostalo moko, pecilni prašek, mandlje, limonino lupinico in sladkor. Z metlico premešamo, dodamo še jajci in z rokami hitro zgnetemo v testo. Testo sploščimo in ovijemo s plastično folijo. Za vsaj eno uro ga damo počivati v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180°C. Polovico testa vzamemo iz hladilnika in ga na pomokanem pultu razvaljamo 3-4 mm debelo. Z modelčki izrežemo poljubne oblike in testo polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 8 minut. Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.
Ohlajene piškote z marmelado zlepimo po dva skupaj in posipamo s sladkorjem v prahu.