Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Linški piškoti

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
peceni piskoti so krhki ko jih namazemo z marmelado pa postanejo taki kot ce bi jih kupili v trgovini: mehki in slastni zame najboljsi

Se tudi v vaši nakupovalni košarici običajno znajde še paket linških piškotov? Piškote imam radi, ker so preprosti; če so z marmelado, še toliko bolje! Tokrat se je na seznamu sestavin znašla malinovo marmelada, a uporabimo lahko tudi katerokoli marmelado, ki jo imamo doma - važno je, da je dovolj gosta. Lahko uporabite tudi BAM preliv malina. Pečeni piškoti so krhki, ko jih namažemo z marmelado pa postanejo taki, kot če bi jih kupili v trgovini: mehki in slastni, zame najboljši! Družbo jim lahko delajo ameriški piškoti po receptu tukaj.

Z omenjenimi sestavinami in količinami lahko pripravite 45 piškotov. Recept za linške piškote je BAM knjiga receptov: Sladki prigrizki.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Linški piškoti

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 350 g gladke moke
  • 150 g fino mletih mandljev
  • 250 g hladnega masla
  • 140 g kristalnega sladkorja
  • limonina lupinica
  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 7 g pecilnega praška
  • malinova marmelada ali BAM preliv malina
  • sladkor v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Maslo narežemo na kocke in ga s 150 g moke na hitro zmeljemo v multipraktiku. Stresemo v večjo posodo in dodamo ostalo moko, pecilni prašek, mandlje, limonino lupinico in sladkor. Z metlico premešamo, dodamo še jajci in z rokami hitro zgnetemo v testo. Testo sploščimo in ovijemo s plastično folijo. Za vsaj eno uro ga damo počivati v hladilnik.

2. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Polovico testa vzamemo iz hladilnika in ga na pomokanem pultu razvaljamo 3-4 mm debelo. Z modelčki izrežemo poljubne oblike in testo polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 8 minut. Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.

3. Korak

Ohlajene piškote z marmelado zlepimo po dva skupaj in posipamo s sladkorjem v prahu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,98 €
Skupaj:
26,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno