Sestavine:
- 3 limone
- 200 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 1,5 žličke naribane limonine lupinice
- 35 ml svežega limoninega soka
- 1 žlica BAM vanilijeve paste
@bam_chocolate1 ? Popolna osvežitev! ✨ Limonin posset je klasična britanska sladica, ki združuje smetano in svež limonin sok v osvežujočo in kremasto poslastico. Tokrat ga predstavljamo v čudovitih limoninih lupinicah, ki dodajo pridih elegance. Navduši svoje goste s prefinjeno in očarljivo sladico, ki bo popestrila vsak obrok! ?? SESTAVINE - 3 limone - 200 ml sladke smetane - 50 g sladkorja - 1,5 žličke naribane limonine lupinice - 35 ml svežega limoninega soka - 1 žlica BAM vanilijeve paste POSTOPEK 1. Limone prereži na pol in jih previdno izdolbi, pri čemer ohrani lupinice, saj bodo služile kot skodelice. Koščke limone pretlači, da iz njih iztisneš svež limonin sok. 2. V kozici zmešaj sladko smetano, sladkor in naribano limonino lupinico. Na zmernem ognju segrevaj do vretja, nato kuhaj še 2-3 minute. 3. Kozico odstavi z ognja in vmešaj svež limonin sok ter BAM Bourbonsko vanilijevo pasto. 4. Mešanico precedi skozi sito, da odstraniš morebitne koščke lupinice ali nečistoče. Še toplo zmes vlij v pripravljene limonine lupinice. 5. Limonine lupinice postavi v hladilnik za 2-3 ure, da se posset strdi. 6. Pred serviranjem lahko posset okrasiš z malo naribane limonine lupinice ali svežo meto za dodaten okus. Dober tek! ✨ #lemonposset #lemon #lemondesserts #mojacokolada #bam #bamchocolate ♬ original sound - BAM - Become A Master
Limonin posset je klasična britanska sladica, ki izvira iz srednjeveške Anglije.
Sprva je bil posset vroča pijača iz mleka, začimb in alkohola, vendar se je skozi čas preoblikoval v hladno kremasto sladico. Sodobna različica limoninega posseta združuje preproste sestavine - smetano, sladkor in limonin sok - v osvežujočo in elegantno poslastico.
Tokrat ga bomo pripravili v še bolj privlačni predstavitvi, saj ga bomo servirali v limoninih polovičkah, kar bo zagotovo očaralo goste in popestrilo vsak obrok.
Limone prereži na pol in jih previdno izdolbi, pri čemer ohrani lupinice, saj bodo služile kot skodelice. Koščke limone pretlači, da iz njih iztisneš svež limonin sok.
V kozici zmešaj sladko smetano, sladkor in naribano limonino lupinico. Na zmernem ognju segrevaj do vretja, nato kuhaj še 2-3 minute.
Mešanico precedi skozi sito, da odstraniš morebitne koščke lupinice ali nečistoče. Še toplo zmes vlij v pripravljene limonine lupinice.
Limonine lupinice postavi v hladilnik za 2-3 ure, da se posset strdi.
Pred serviranjem lahko posset okrasiš z malo naribane limonine lupinice ali svežo meto za dodaten okus.