Sestavine:
- 20 g masla
- 120 g sladkorja
- 2 žlički BAM lešnikove paste
- 2 jajci
- 400 g moke
- 0,5 žličke pecilnega praška
- 1 žlička BAM mešanice začimb Piškoti & Pecivo
- 0,5 žličke soli
Ko se poletje počasi poslavlja in se v zraku začne čutiti svežina, je čas, da se vrnemo v kuhinjo in si privoščimo nekaj toplega ter domačega. Hladnejši dnevi kar kličejo po prijetnem vzdušju, ki ga lahko ustvarimo z dišečimi piškoti. Masleni piškoti, mehki in polni okusa, so popoln način, da se pogrejemo ob skodelici čaja ali kave, medtem ko zunaj padajo listi in se narava preoblači v svoje jesenske barve.
V tem receptu smo uporabili BAM lešnikovo pasto, ki piškotom doda čudovit, oreškast okus in aromo, ki se lepo poveže z maslom. Za tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega, pa priporočamo eksperimentiranje z BAM pistacijevo pasto, ki bo piškotom dala posebno noto in edinstveno barvo, ki očara že na pogled. Vendar, če ste ljubitelji večnih klasik, je BAM vanilijeva pasta vedno zanesljiv in okusen izbor, ki nikoli ne razočara.
Pripravimo se na ustvarjanje slastnih maslenih piškotov, ki nas bodo ogreli in popestrili naše večere. Ti piškoti so tudi odlična izbira za druženja s prijatelji in družino, saj bodo navdušili tako velike kot majhne. Uživajmo v sladkem ustvarjanju in deljenju teh prijetnih trenutkov.
V večji skledi zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem, dokler ne dobimo svetle in gladke zmesi. Nato vmešamo BAM lešnikovo pasto in dodamo jajca, eno po eno, ter dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo.
V ločeni skledi premešamo moko, pecilni prašek, BAM mešanico začimb in sol. Suhe sestavine postopoma dodajamo k mokrim in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa.
Testo z valjarjem razvaljamo na željeno debelino. Mi priporočamo, da jih rajši razvaljate na tanjše, saj so tako piškoti res delikatni. Piškote postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, pri čemer pustimo dovolj prostora med njimi.
Pečico segrejemo na 180 °C in piškote pečemo 10-12 minut, dokler ne postanejo rahlo zlati. Pazimo, da jih ne prepečemo. V kolikor smo jih razvaljali na tanjše jih pečemo manj časa.
Po peki jih prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Dober tek!