
Sestavine:
- 110g večnamenske moke
- 200g BAM lešnikovega namaza
- 110g škroba
- 3 jajca
- 100g sladkorja
- 100ml mleka
- 12g kvasa v prahu
Navodila za uporabo:
1
Najprej razbijte jajca.. Nato v skledo dodajte sladkor in mešajte približno pet minut. Enotni masi primešajte lešnikov namaz in nato nadaljujte z mešanjem.
2
V posebni posodi zmešajte kvas, moko in škrob. Mešanico suhih sestavin nato vmešajte v mešanico z jajci, lešnikovim namazom in sladkorjem. Dodajajte malo mleka in mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes.
3
Namasite pekač za torto (sestavine so za pekač s premerom 18cm) in pečico ogrejte na 180 stopinj. Ko je pečica segreta, vanjo položite pekač s pripravljeno maso za torto in pecite približno 45 minut, odvisno od pečice. Če je biskvit pečen, preverite tako, da v testo zapičite zobotrebec in če je le ta suh, je biskvit pečen.
4
Čeprav bo težko, pred serviranjem počakajte, da se torta ohladi. Pa dober tek!