Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kremšnita ali zagrebška rezina

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
kremsnita ali zagrebska rezina

Recept za pripravo zagrebške rezine ali kremšnite. Kremšnita je sladica, ki premami vsakega. Ena in edina, to je zagrebška rezina, narejena z BAM temno čokolado.


BAM temna čokolada
 vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.


Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij.


Kremšnita
je sestavljena iz večih plasti, ena izmed njih je tudi vanilijeva krema. Njena priprava je kar zahtevna, saj jo je treba med samo pripravo neprestano mešati, da bo krema brez grudic in lepe goste strukture.


ČOKOtip: namesto vanililijeve kreme lahko uporabite tudi BAM - mešanico za vanilijevo kremo.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kremšnita ali zagrebška rezina

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Odtaljeno listnato testo razvaljamo v približno dve velikosti pekača in razpolovimo. Prestavimo ga v pekač ter dobro prepikamo z vilicami. Naj sega malo čez rob, ker se med peko skrči.Pečemo 10 minut na 200 stopinjah.
2. Korak Vanilijevo kremo pripravimo po navodilih z embalaže, oziroma jo pripravimo sami. Za še boljši okus dodamo malo ruma. V visoki posodi stepemo sladko smetano. Z dodatkom rastlinske smetane bo le-ta čvrstejša. Pečeno testo po potrebi zravnamo z nožem in obrezke prihranimo.
3. Korak Eno plast testa narežemo na kvadratke. Tako kasneje čokoladna glazura ne bo pokala in tudi rezine bomo lažje jemali s pladnja. V pekač ali na pladenj damo prvi list testa in ga namažemo z vanilijevo kremo. Nanjo nanesemo smetano. Priporočeno razmerje v višini nadeva je 2/3 kreme in 1/3 smetane.
4. Korak Pokrijemo s kvadratki drugega lista listnatega testa. Od morebitnih obrezkov testa in ostanka kreme ter smetane si za bonus lahko pripravimo še sladico v lončku. Raztopimo čokolado s koščkom masla. Za svilnati lesk lahko dodamo tudi par kapljic mleka.
5. Korak Rezine prelijemo s čokoladno glazuro in poravnamo površino. Na hladnem naj počivajo nekaj ur, nato jih postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,57 €
Skupaj:
23,13 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno