BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Krema za princeske brez jajc

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
krema za princeske brez jajc

Princeske so sladica, katere osnova je paljeno testo. Priprava paljenega testa sicer sodi med kategorijo bolj zahtevnih sladic, ki za svojo pripravo zahtevajo kar nekaj slaščičarske kilometrine.

Da bo priprava testa, ki ga bomo nato napolnili z vanilijevo kremo brez jajc, popolna, je potrebno upoštevati dva pomembna nasveta: sestavinam in količinam recepta je potrebno natančno slediti, prav tako pa se moramo držati zlatega slaščičarskega pravila, ki med narekuje, da med peko princesk vrat pečice ne odpiramo.

1. Kako pripravimo kremo za princeske brez jajc?

Običajno princeske napolnimo z vanilijevo kremo, kjer pa se med seznamom sestavin najdemo jajca. Rumenjaki ustvarijo kremno strukturo, a lahko le-to dosežemo tudi brez uporabe jajc in tako zadovoljimo tudi brbončice, ki zaradi zdravstvenih ali drugih omejitev ne smejo uživati jajc.

Koruzni škrob je pogosta sestavina številnih receptov, saj deluje kot gostilo in pri tem ne spremeni prvotnega okusa.

Kremi lahko nato dodamo še različne okuse kot sta kakav v prahu ali sadni pire, poleg polnila za princeske pa jo lahko uporabimo tudi za pripravo drugih sladic kot sladoled, mousse ali puding.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Krema za princeske brez jajc

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki posodi stepemo mleko, sladkor, koruzni škrob in sol, dokler se dobro ne povežejo. Posodo postavimo na srednjo temperaturo in nenehno stepamo, dokler zmes ne zavre. Zmanjšamo temperaturo in mešanico stepamo še 2 do 3 minute oziroma dokler se ne zgosti. Posodo odstavimo z ognja in vmešamo BAM vanilijevo pasto.

2. Korak

Vanilijevo kremo prelijemo v skledo in jo pokrijemo s plastično folijo, pri čemer pazimo, da se folija dotika površine kreme, da na njej ne nastane skorja.

3. Korak

Vanilijevo kremo hladimo v hladilniku vsaj eno uro ali dokler se popolnoma ne ohladi in strdi. Vanilijevo kremo postrežemo ohlajeno ali jo uporabite kot nadev za princeske ali preliv za torte, pecivo ali druge sladice.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,58 €
Skupaj:
14,22 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno