Sestavine:
- 230 g neslanega masla
- 420 g sladkorja v prahu
- 40 g BAM kakava v prahu
- 45 ml sladke smetane
- 80 g kremnega arašidovega masla
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- ščep soli
Krema za okraševanje torte je lahko različnih barv in okusov. Vsem dobro poznana in zagotovo najpogosteje uporabljena je zagotovo švicarska maslena krema. Priprava maslene kreme v evropskem slogu je nekoliko bolj zapletena kot izdelava po ameriškem: običajno je potrebno kremo kuhati, pogosoto pa težave prinaša tudi segrevanje sladkorja.
Krema za okraševanje pa tokrat ponuja recept za bogato in kremno čokoladno glazuro iz arašidovega masla. Krema za okraševanje bo imela okus kot skodelica arašidovega masla v le da v obliki glazure. Narejena je iz nekaj preprostih sestavin, sama priprava pa ne zahteva posebnih slaščičarskih spretnosti.
BAM nasvet, da krema za okraševanje res uspe: da bo struktura kreme za okraševanje, priporočam kremno arašidovo maslo. Ne priporočamo uporabe mastnega ali naravnega arašidovega masla, ker se sestavine ne bodo tako povezale med sabo in krema ne bo čvrsta.
Torto lahko okrasite še z drugimi kremami. Spodaj nekaj naših idej:
Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, pri srednji hitrosi stepamo maslo, dokler ne postane kremasto, to je približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu in sladko smetano. Pri nizki hitrosti stepamo še 30 sekund, nato dodamo arašidovo maslo, BAM vanilijevo pasto in sol. Pri srednji do visoki hitrosti stepamo še 2 minuti, dokler se sestavine ne povežejo. Če je krema preredka, dodamo še 25 g sladkorja v prahu ali še 1-2 žlici smetane, če je krema pregosta. Po želji dodamo še žlico dodatnega arašidovega masla ali ščepec soli.