Sestavine:
- 225 g kremnega sira sobne temperature
- 115 g neslanega masla
- 360 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- ščep mletega cimeta
- ščep soli
Cimet je zagotovo najpogosteje uporabljena začimba, ko govorimo o jesenskih ali decembrsko-praznično obarvanih jedeh. Odlično se razume s sladicami katerih osnova so jabolka ali bananinim kruhom oziroma sladicami, kjer glavno vlogo prevzamejo banane.
Zato smo je tu recept za pripravo kreme za dekoracijo ali obmazovanje, ki smo ji dodali cimet in kremni sir. Najbolje se razume z:
V veliki skledi z ročnim ali samostoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, pri visoki hitrosti stepemo kremni sir in maslo, dokler ne zmes ne postane gladka in kremna. Dodamo sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto, cimet in sol. Stepamo pri nizki hitrosti 30 sekund, nato preklopimo na visoko hitrost in stepamo še 2 minuti. Če želimo, da je krema nekoliko gostejša, dodamo še 25 g slaščičarskega sladkorja.