Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jabolčna pita brez sladkorja

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
jabolcna-pita-brez-sladkorja

Jabolčna pita brez sladkorja je odlična alternativa tradicionalni jabolčni piti, ki ponavadi vsebuje sladkor. Ta recept prinaša svežo in zdravo interpretacijo klasične sladice, ki vas bo navdušila s sočnimi kosi jabolk, omamnim vonjem cimeta ter nežno sladkostjo sadne marmelade brez sladkorja. Priprava je preprosta, okus pa bo zagotovo očaral vse ljubitelje jabolčnih dobrot.

Odkrijte, kako lahko sladko in zdravo gresta z roko v roki v tej čudoviti jabolčni piti brez dodanega sladkorja.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jabolčna pita brez sladkorja

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 4-5 srednje veliki jabolk, narezanih na tanke rezine
  • marmelada brez sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička cimeta
  • BAM Vaniljeva pasta
  • 2 skodelici moke
  • 1/2 skodelice masla ali kokosovega olja (stopljeno)
  • 1/4 skodelice vode
  • ščep soli

Navodila za uporabo:

1. Korak V srednji skledi združite moko in ščep soli. Dodajte stopljeno maslo ali kokosovo olje ter vodo. Mešajte sestavine, da dobite enotno testo. Po potrebi dodajte več vode, če je testo suho. Testo oblikujte v kroglo, jo ovijte v prozorno folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.
1. Korak V veliki skledi zmešajte narezane jabolka, limonin sok in cimet ter žličko BAM vaniljeve paste. Temeljito premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
1. Korak Pečico segrejte na 180°C in pripravite pekač za pito. Testo razvaljajte na rahlo pomokani površini, da ustvarite krog, ki je malo večji od pekača. Previdno položite testo v pekač in oblikujte robove po vaši želji.
1. Korak Testo na tanko premažite z marmelado brez sladkorja. Enakomerno razporedite pripravljen nadev iz jabolk po testu. Lahko jih zložite v venček.
1. Korak

Pito pecite v predhodno ogreti pečici približno 35-40 minut, oziroma dokler testo ne postane zlato rjave barve.

Ohladite pito nekaj minut, preden jo narežete na porcije. Postrezite jo toplo ali hladno. Pito lahko obogatite tudi z doma narejenim sladoledom brez sladkorja. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno