BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Izdelava domače čokolade

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 7
izdelava domace cokolade

Se tudi tebi kdaj zgodi, da si zaželiš čokolade pa je ravno takrat nimaš v predalu? Pripravili smo recept za enostavno izdelavo domače čokolade.

Pri receptu smo uporabili BAM kakav v prahu, ki ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. 

ČOKO tip: doma pripravljeni čokoladi lahko dodaš čajno žličko BAM vanilijeve paste ali pa ji dodaš BAM premium pražene lešnike.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 jogurtova lončka mleka
  • 1 jogurtov lonček vode
  • 10 dag BAM kakava v prahu
  • 1 kg mleka v prahu
  • Lešniki
  • Orehi, rozine, mandlji.

Navodila za uporabo:

1
Pripravite toliko lešnikov, orehov, mandljev ali rozin, da z njimi prekrijete dno pekača v katerega boste vlili kuhano čokolado. V pekač položite papir za peko, da se čokolada ne bo prilepila na dno.
2
V posodi premešajte sladkor in kakav v prahu. Med mešanjem vlivajte vodo in mleko. Pristavite na ogenj in kuhajte pri nizkih temperaturah.
3
Neprestano mešajte, da bo zmes brez grudic. Ko mešanica zavre, kuhajte še 5 minut na zmernem ognju. Nato po žlicah počasi vmešajte še mleko v prahu in nadaljujte s kuhanjem pri nizki temperaturi še nadaljnje 2 do 3 minute.
4
Čokoladno zmes prelijte v pekač vendar pazite, da ne preveč na debelo, sicer se ne bo strdila. Pekač postavite v hladilnik za približno 24 ur, da se čokolada strdi. Pa dober tek!

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,69 €
Skupaj:
16,90 €15,21 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno