Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Gregorjevi ptički: sladki kolački iz kvašenega testa s pistacijo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
gregorjevi pticki: sladki kolacki iz kvasenega testa s pistacijo
Praznujte Gregorjevo in prihod pomladi s čudovitimi ptički iz mehkega kvašenega testa, polnjenimi z razkošnim BAM Pistacijevim namazom. Ta sladki ptički, idealni za vsako posebno priložnost, združujejo rahlo kvašeno testo z bogatim okusom pistacije, kar ustvarja nepozabno gurmansko izkušnjo. Priprava je preprosta in zabavna, rezultat pa je sladka simfonija okusov, ki prinaša toplino, ljubezen in sladkost v vaš dom. Ne zamudite priložnosti, da očarate svoje najdražje s tem edinstvenim receptom, ki slavi ljubezen in prebujanje narave.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Gregorjevi ptički: sladki kolački iz kvašenega testa s pistacijo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 1 jajce za premaz
  • Sladkor v prahu za posip

Navodila za uporabo:

1. Korak

Priprava kvašenega testa:   

- V skledi zmešajte moko s suhim kvasom (če uporabljate svež kvas, ga najprej raztopite v malo toplega mleka s ščepcem sladkorja).   

- Dodajte sladkor, vaniljev sladkor in ščepec soli.   

- Segrejte mleko do mlačnega in ga vlijte v mešanico moke. Dodajte stopljeno maslo in jajce.   

- Zamesite gladko in elastično testo. Če je testo preveč lepljivo, po potrebi dodajte malo moke. Pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem mestu 1 uro ali dokler testo ne podvoji volumna.

2. Korak

Oblikovanje ptičkov:  

- Ko je testo vzhajano, ga na rahlo pomokani površini pregnetite in razdelite na enake dele (približno 50-70 g na ptička).   

- Vsak del testa razvaljajte v ovalno obliko. Na sredino vsakega ovala dodajte žlico BAM Pistacijevega namaza.   

- Testo preklopite, da prekrijete nadev, in stisnite robove, da se nadev ne bo iztekel med peko.   

- Za obliko ptička, en konec (glava) malo stisnite in oblikujte kljun, na drugem koncu pa z nožem naredite dva zareza za rep.   

- Z zobotrebcem ali nožem nežno naredite luknjice za oči.

3. Korak

Pečenje:   

- Ptičke prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pustite, da še malo vzhajajo na toplem mestu približno 15-20 minut.   

- Pečico segrejte na 180°C.   

- Pred peko ptičke premažite z razžvrkljanim jajcem za lep zlat sijaj.   

- Pecite v predhodno segreti pečici približno 20-25 minut ali dokler niso zlato rjavi.

4. Korak

Dekoracija:   

- Ko so ptički pečeni in ohlajeni, jih po želji posujte s sladkorjem v prahu.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno