Sestavine:
Za bananin kruh:
- 2 zreli banani, pretlačeni
- 1/2 skodelice jogurta (lahko uporabite navaden ali grški jogurt)
- 1/2 skodelice rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 1 čajna žlička BAM vaniljeve paste
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 skodelica moke
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička mešanica začimb Piškoti & Pecivo
- Nekaj rezin banane za okrasitev (po želji)
- 1/4 lončka BAM Fit Akademija avokadovega olja
Navodila:
Navodila:
1
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko ali ga rahlo premažite z maslom in potresite z moko.
2
V veliki skledi združite pretlačene banane, jogurt, rjavi sladkor, stopljeno maslo ali olje, jajce in BAM vaniljevo pasto. Dobro premešajte.
3
V drugi skledi zmešajte ovsene kosmiče, moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol BAM mešanico začimb Piškoti in pecivoPostopoma dodajajte suhe sestavine k mokrim sestavinam in mešajte, dokler ne dobite enakomerne mase.
4
Testo prelijte v pripravljen pekač in ga poravnajte. Po vrhu lahko položite nekaj rezin banane za dodaten okus in dekoracijo.
5
Kruh pecite v ogreti pečici približno 50-60 minut ali dokler ni zlato rjav in preizkus z zobotrebcem sredine kruha izhaja čist (brez sledi testa).
6
Ko je kruh pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi v pekaču nekaj minut. Nato ga prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladi.Ko je kruh popolnoma ohlajen, ga narežite na rezine in postrezite. Uživajte v sočnem bananinem kruhu z jogurtom in ovsenimi kosmiči!
Brez glutena