
Sestavine:
- 230 ml vode
- 115 g na koščke narezanega masla
- ščep soli
- 170 g moke
- 4 do 5 velikih jajc
- 120 ml sladke smetane
- 255 g BAM temne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
Profiteroli so sladica, katere priprava ne slovi kot najbolj enostavna. Naj vas ne prestraši. Za njihovo pripravo najprej pripravimo testo pâte à choux, ki ga lahko uporabimo še za druge vrste sladic.
Testo lahko porabimo tudi za pripravo kremšnit, eklerjev in podobno. V tem receptu naše testo za spremenimo v profiterole, imenovane tudi s sladoledom polnjeni in s čokolado obliti lističi dobrote. Pečeni profiteroli bodo shranjeni v zamrzovalniku, dokler jih ne boste pripravljeni napolniti in pripraviti dekadentno sladico, ki bo navdušila vaše goste.
Pred samo pripravo bomo zamrznjeno testo potisnili v pečico za nekaj minut, nato pa jih napolnili.
Vanilijev sladoled se tradicionalno uporablja kot nadev za profiterole, vendar lahko uporabimo tudi katerikoli okus ali polnilo.