1
Pečico segrejte 180°C. Pekač za muffine z 12 skodelicami obložite s podlogami za kolačke.
2
V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, ingver in muškatni orešček. Stepemo olje, rjavi sladkor, jajca, jabolčno omako in BAM vanilijevo pasto, dokler se sestavine ne povežejo, nato pa dodajte korenje. Vlijte mokre sestavine k suhim sestavinam in jih zmešajte ali mešajte, dokler se popolnoma ne združijo. Testo bo rahlo gosto.
3
Testo vlijte v podloge, tako da napolnite le približno 3/4, da se izognete razlitju čez stranice. Pecite 21–23 minut. Približno 30 mini kolačkov pečemo približno 12–13 minut pri isti temperaturi pečice. Pustite, da se kolački popolnoma ohladijo pred glazuro.
4
Medtem pripravite glazuro. V veliki skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, na visoki hitrosti stepite kremni sir in maslo, dokler zmes ne postane gladka in kremasta. Dodajte sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto in sol. Stepajte na nizki hitrosti 30 sekund, nato preklopite na visoko hitrost in stepajte 2 minuti.
5
Na ohlajene kolačke s pomočjo dresirne vrečke dodajte pripravljeno glazuro.