Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Enostavni mafini s korenčkom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
enostavni mafini s korenckom

Ti mafini s korenčkovo torto so vse, kar imamo radi pri sladicah – izjemen okus po začimbah, super sočna notranjost in žametna glazura iz kremnega sira.

Zakaj ravno ti mafini s korenčkom?

  • Okus: Ti mafini so čudovito začinjeni s cimetom, ingverjem in muškatnim oreščkom. Dodamo še rjav sladkor, malo jabolčne kaše, naravno sladkost korenja in pikantno-sladko glazuro. 
  • Tekstura: Mafini bodo mehki in sočni, a prav nič mastni.
  • Enostavnost: S tem receptom se lahko spopade slaščičar ali slaščičarka ne glede na stopnjo spretnosti. Sladice s korenčkom so dobre le, če so prav začinjene in sočne. Premalo začinjena korenčkova torta bo brez okusa. Suha korenčkova torta pa bo imela okus po zelenjavnem kosilu in ne sladici.

Še več receptov za mafine pa najdete tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Enostavni mafini s korenčkom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 166 g večnamenske moke1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 3/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 120 ml rastlinskega olja
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci, pri sobni temperaturi
  • 80 g nesladkane jabolčne kaše, kisle smetane ali navadnega jogurta pri sobni temperaturi
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 200 g olupljenega in narezanega korenja* (približno 3 veliki korenčki)
  • 225 g polnomastnega kremnega sira, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 115 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 360 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • ščep žličke soli

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte 180°C. Pekač za muffine z 12 skodelicami obložite s podlogami za kolačke.

2. Korak

V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, ingver in muškatni orešček. Stepemo olje, rjavi sladkor, jajca, jabolčno omako in BAM vanilijevo pasto, dokler se sestavine ne povežejo, nato pa dodajte korenje. Vlijte mokre sestavine k suhim sestavinam in jih zmešajte ali mešajte, dokler se popolnoma ne združijo. Testo bo rahlo gosto.

3. Korak

Testo vlijte v podloge, tako da napolnite le približno 3/4, da se izognete razlitju čez stranice. Pecite 21–23 minut. Približno 30 mini kolačkov pečemo približno 12–13 minut pri isti temperaturi pečice. Pustite, da se kolački popolnoma ohladijo pred glazuro.

4. Korak

Medtem pripravite glazuro. V veliki skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, na visoki hitrosti stepite kremni sir in maslo, dokler zmes ne postane gladka in kremasta. Dodajte sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto in sol. Stepajte na nizki hitrosti 30 sekund, nato preklopite na visoko hitrost in stepajte 2 minuti.

5. Korak

Na ohlajene kolačke s pomočjo dresirne vrečke dodajte pripravljeno glazuro.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno