
Sestavine:
- 60 dag moke
- 25 dag masla
- 4 žlice mleka
- 4 dag kvasa
- 3 jajca
- 3 rumenjaki
- 8 dag sladkorja
- 20 dag masla
- 20 dag moke
- 3/4 l mleka
- 20 dag sladkorja
- 30 dag jedilne čokolade
- 1 vanilijev sladkor
Navodila za uporabo:
1
Za pripravo testa v moki naredimo jamico in vlijemo v toplem mleku vzhajan kvas (z žličko moke in žličko sladkorja). Dodamo maslo (sobna temperatura), sladkor, rumenjake in cela jajca.
2
Umesimo testo in postopoma dodajamo moko, da dobimo rahlo in gladko testo. Damo ga v posodo in pustimo vzhajati na mrzlem v hladilniku.
3
Maslo raztopimo, dodamo moko, jo malo popražimo in se preden zarumeni prilijemo mleko in prevremo. Bešamel naj bo tako gost kot navadna krema. Pomagamo si z metlico za mešanje, da je krema gladka.
4
Dodamo raztopljeno čokolado, sladkor in vanilijev sladkor. Kremo ohladimo. Če je nadev pregost, ga razredčimo z mlekom.
5
Prt posujemo z moko in razvaljamo testo v pravokotnik približno 1/2 cm debelo. Namažemo s kremo in zvijemo. Prerežemo na polovico in damo v pečico. Pečemo na 170°C od 50 do 60 minut.