
Sestavine:
- 5 jabolk
- 2 žlici vode
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
- ščep soli
- ščep BAM mešanice Štrudelj in pita
Ta sladka, začinjena jabolka s cimetom so odlična ideja tako za zajtrk kot za sladico. Postrežemo jih poleg ovsenih kosmičev, palačink, sladoleda ali kot posamezno jed.
Čas je za enostaven jesenski recept. Ta enostavna jabolka s cimetom navdušijo z okusom podobnim jabolčni piti. Toda za razliko od jabolčne pite, ki zahteva več ur hlajenja, pečenja in spet ohlajanja, je ta recept za dišeča jabolka s cimetom pripravljen v manj kot 30 minutah.
Če si torej zaželite prijetnega jabolčnega jesenskega okusa, ni lažjega ali bolj zadovoljujočega načina, da si ga privoščite kot s tem receptom. Da bo v kuhinji zares zadišalo po cimetu in jabolčni piti, bomo pri pripravi uporabili BAM začimbno mešanico za pripravo štrudlja in pite. Mešanica Štrudelj & pita pa se odlično odnese tudi pri pripravi jabolčne pite. Uporabite jo za posladkanje naribanih jabolk, potresete pa jo lahko tudi po vrhu pite.
Ljubitelje jabolk lahko navdušite tudi z: