Sestavine:
- 5 jabolk
- 2 žlici vode
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
- ščep soli
- ščep BAM mešanice Štrudelj in pita
Ta sladka, začinjena jabolka s cimetom so odlična ideja tako za zajtrk kot za sladico. Postrežemo jih poleg ovsenih kosmičev, palačink, sladoleda ali kot posamezno jed.
Čas je za enostaven jesenski recept. Ta enostavna jabolka s cimetom navdušijo z okusom podobnim jabolčni piti. Toda za razliko od jabolčne pite, ki zahteva več ur hlajenja, pečenja in spet ohlajanja, je ta recept za dišeča jabolka s cimetom pripravljen v manj kot 30 minutah.
Če si torej zaželite prijetnega jabolčnega jesenskega okusa, ni lažjega ali bolj zadovoljujočega načina, da si ga privoščite kot s tem receptom. Da bo v kuhinji zares zadišalo po cimetu in jabolčni piti, bomo pri pripravi uporabili BAM začimbno mešanico za pripravo štrudlja in pite. Mešanica Štrudelj & pita pa se odlično odnese tudi pri pripravi jabolčne pite. Uporabite jo za posladkanje naribanih jabolk, potresete pa jo lahko tudi po vrhu pite.
Ljubitelje jabolk lahko navdušite tudi z:
V ponvi zmešamo jabolka, vodo in kis, pokrijemo in dušimo na zelo majhnem ognju, občasno premešamo, da se jabolka ne zažgejo na dnu posode, 15 minut.
Odkrijemo, premešamo in dodamo cimet, ingver, muškatni orešček in sol ter ponovno premešamo. Jabolka morajo biti mehka, sok pa gost.
Postrežemo še topla jabolka ali jih v hladilniku hranimo do 4 dni.