Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni trufli z limetinim polnilom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
cokoladni trufli z limetinim polnilom

BAM Bela čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov z belo čokolado. Idealna je tako za vlivanje tablic, pralinejev in za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov ter drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem čokoladnem okusu. Je izjemno kremasta in finega okusa po mleku. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim packačem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Recept za temne čokoladne trufle z nežnim limetinim polnilom.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni trufli z limetinim polnilom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodi na srednjem ognju segrejemo smetano in dodamo limetino lupinico. Mešamo do vretja nato odstavimo. Pustimo stati 30 minut.
2. Korak Medtem v posebno posodo (v kateri bomo potem topili čokolado) stresemo bele čokoladne kapljice, limetin sok in maslo. Ne premešamo. Pustimo stati nekaj časa.
3. Korak Ko je smetanova zmes pripravljena jo ponovno segrevamo na srednjem ognju do vretja in odstavimo iz štedilnika.
4. Korak Smetanovo mešanico precedimo skozi cedilo kar v posodo s čokolado in limetinim sokom, da odstranimo limetino lupinico.
5. Korak Počasi mešamo v eni smeri s spatulo. Ko je čokolada stopljena in mešanica gladka, posodo pokrijemo s folijo in pustimo stati 1 uro. Nato posodo prestavimo v hladilnik in pustimo stati čez noč.
6. Korak Ko je čokoladna mešanica ohlajena vzamemo posodo iz hladilnika in iz mase oblikujemo kroglice premera približno 2 cm. Kroglice polagamo na večji pekač obložen s peki papirjem. Kroglice si lahko pomagamo oblikovati z žlico ali zajemalko za sladoled. Ko imamo vse kroglice narejene, pekač položimo v hladilnik, da se kroglice ohlajajo med naslednjim korakom.
7. Korak Nad vodno kopeljo stopimo temne čokoladne kapljice. Kroglice vzamemo iz hladilnika in jih pomakamo v temno čokolado. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem. Pustimo, da se temna čokolada na kroglicah strdi.
8. Korak Nato stopimo bele čokoladne kapljice nad vodno kopeljo. Ko je temna čokolada na kroglicah strjena dekoriramo trufle z belo čokolado po želji.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno