1
V večji posodi z električnim mešalnikom penasto zmešamo maslo, beli sladkor in rjavi sladkor. Vmešamo mleko in vanilijo. Dodamo moko in sol ter mešamo z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti dokler ni masa dobro premešana. Ročno primešamo še čokoladne kapljice.
2
Posodo z maso pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za približno 30 minut, da se testo učvrsti. Ko je testo dobro ohlajeno ga vzamemo iz hladilnika in iz mase, s pomočjo žličke ali zajemalke za sladoled, oblikujemo kroglice. Kroglice naj bodo premera približno 2 cm.
3
Pripravimo pekač na katerega položimo peki papir. Na pekač zložimo kroglice in nato pekač postavimo v zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se kroglice dobro utrdijo.
4
Vmes pripravimo obliv za čokoladne trufle. Čokoladne kapljice in kokosovo olje stopimo nad vodno kopeljo. Mešamo dokler ni čokolada popolnoma stopljena in gladka. Nato odstavimo posodo s čokolado iz vodne kopeli in nekoliko ohladimo čokolado.
5
Iz zamrzovalnika vzamemo kroglice in jih pomakamo v stopljeno čokolado ter polagamo nazaj na pekač s peki papirjem. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
6
Postavimo v hladilnik in pustimo stati čez noč.