
Sestavine:
- 100 g oluščenih neslanih praženih pistacij
- 50 g sladkorja v prahu
- 3-4 jedilne žlice mleka
- 500 ml mleka
- 2 rumenjaka
- 70 g jedilnega škroba
- 150 g sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Navodila za uporabo:
1
V električnem sekljalniku zmeljemo pistacije.
2
Dodamo sladkor v prahu.
3
Dodamo 3-4 žlice mleka.
1
Rumenjake in sladkor v prahu zmešamo z električnimi metlicami, da dobimo svetlo rumeno gladko kremo. Med mešanjem dodamo jedilni škrob in počasi prilivamo mrzlo mleko.
2
Dodamo zavitek Bourbon vanilijevega sladkorja.
3
Ko je dobro premešano, damo posodo na štedilnik in segrejemo, da se zgosti. Previdno mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Če imamo občutek, da je preveč gosta dodamo malo mleka.
4
Kremo ohladimo.
5
Na krožnik položimo vanilijevo omako, nato gnezda čokoladnih rezancev, v katera z dresirno vrečko dodamo kremo pistacije. Dekoriramo s pistacijo in meliso.