Nori PRE BLACK FRIDAY popusti čakajo nate! 🛒

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni sladoled s čokoladno skorjico

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 5
cokoladni sladoled s cokoladno skorjico

BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjavo barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim ustvarjalcem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Recept za enostavno pripravo čokoladne skorjice, ki jo dodamo čokoladnemu sladoledu.

 

  



Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni sladoled s čokoladno skorjico

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Iz sladoleda s posebno žlico naredimo 12 enako velikih kroglic. Zložimo jih na primerno velik pladenj, obložen s papirjem za peko in postavimo za eno uro v zamrzovalnik.
2. Korak Čokolado nalomimo na koščke in damo v skledo. V primerno veliki posodi smetano skupaj s sladkorjem segrejemo in razmešamo, da se sladkor stopi. Vročo smetano zlijemo na čokolado in počakamo, da se raztopi.
3. Korak Kremo počasi mešamo, da postane enotna in gladka. Hladimo jo približno eno uro in jo vsakih deset minut dobro premešamo.
4. Korak Kakav damo v manjšo skledico. Sladoledne kepice postopoma jemljemo iz zamrzovalnika in vsako posebej z vseh strani pomočimo v čokoladno kremo in povaljamo v kakavu. Kroglice damo takoj nazaj v zamrzovalnik, da se skorjica strdi.
5. Korak Če bo krema topla, se bo sladoled topil, če bo pa prehladna, pa se ne bo dobro oprijela kroglic.
6. Korak Sladoledne kroglice s čokoladno skorjico lahko v plastični vrečki hranimo v zamrzovalniku največ en mesec.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno