BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni piškoti s solnim cvetom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
cokoladni piskoti s solnim cvetom

BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjavo barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim ustvarjalcem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Recept za posebne piškote s solnim cvetom.

Še več receptov za čokoladne piškote čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni piškoti s solnim cvetom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodi penasto vmešajte maslo, dodajte vaniljev ekstrakt, rjavi sladkor, kristalni sladkor ter zmešajte z mešalnikom. Mešanici dodajte moko, kakav in žličko sode bikarbone ter rahlo zmešajte.
2. Korak Nato primešajte še drobne koščke čokolade. Testo razdelite na 3 dele in iz vsakega napravite klobaso.
3. Korak Klobase ovijte v folijo in postavite v hladilnik za eno uro.
4. Korak Ohlajeno testo nato narežite na kolobarčke in jih položite na pekač obložen s papirjem za peko. Na vsak kolobarček potresite nekaj kristalčkov solnih cvetov.
5. Korak Pekač postavite v segreto pečico na 170 stopinj za približno 12 minut. Čokoladne piškote s solnim cvetom servirajte ohlajene.
6. Korak Maslo penasto vmešajte v posodi, dodajte kristalni in rjavi sladkor, sol ter vaniljo. Mešajte z mešalnikom nadaljnje 3 minute.
7. Korak Nato dodajte moko s sodo bikarbono in kakav ter samo narahlo zmešajte. Testo bo drobljivo. Nazadnje testu dodajte še drobno nasekljano čokolado in še enkrat malo zmešajte.
8. Korak Testo razdelite na 3 dele in iz vsakega dela naredite klobaso, ki naj bo kakšne 2 do 3 cm debela. Ovijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj eno uro.
9. Korak Ohlajeno testo narežite na 1 cm debele kolobarčke. Položite jih na pekač obložen s peki papirjem in na vsakega natresite še nekaj kristalčkov solnih cvetov.
10. Korak Pecite v pečici pri 165 stopinjah 12 minut. Piškotki bodo sicer izgledali surovi, a bodo ravno pravi, ko se bodo ohladili.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno