Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladne testenine v sadni fantaziji

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
cokoladne testenine v sadni fantaziji

Kuharski mojster Elvis Kudič je za vas pripravil vrhunski recept za čokoladne testenine v sadni fantaziji. Prepustite se sadnim okusom sočne breskve v kombinaciji s sladko karamelo in rahlo grenkobo pravega kakava. Popolna ideja za naslednjo sladico! 

Sadna fantazija

Avtor: Elvis Kudič, Masterchef 

 

V receptu so bili uporabljeni čokoladni špageti. Namesto ekoloških čokoladnih špagetov lahko uporabite tudi druge bio čokoladne testenine
 
Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne testenine v sadni fantaziji

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 200 g vloženih breskev
  • žlica gozdnega medu
  • žlička masla
  • 200 g mango pireja (lahko naredimo s svežim mangom, tako da ga pretlačimo s pomarančnim sokom, nazadnje pa precedimo in odstranimo laske)
  • 50 g medu
  • 5 g agar agarja

Navodila za uporabo:

1. Korak V ponev stresemo sladkor in pustimo, da se začne topiti (delamo karamel). Ko se sladkor enakomerno stopi in imamo lepo zlato barvo, dodamo maslo in belo čokolado, malo premešamo in nato dodamo še sladko smetano. Neprestano mešamo, da dobimo enotno snov, nekoliko povremo, omako damo v posodo in pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik.
2. Korak Breskve narežemo na rezine. V ponvi stopimo maslo, dodamo med in breskve. Pražimo jih 2 min na vsaki strani, odstavimo in ohladimo. Sok od kompota shranimo.
3. Korak Vse sestavine za mango kremo damo v manjšo kozico. Ko se sestavine poenotijo, naj nekoliko povrejo. Zmes zlijemo v manjšo ponvico ali posodo in postavimo v zamrzovalnik, da agar agar reagira. Ta gel narežemo na koščke in damo v merilno posodico, da bomo lahko s paličnim mešalnikom dobro zmleli. Dodamo še nekaj breskvinega soka in na fino zmeljemo.
4. Korak Čokoladne špagete postavimo v skledico in jih poljubno postrežemo z vsemi elementi. Pazimo pri primernem doziranju karamelne omake.
5. Korak Okrasimo s praženimi lističi mandljev, svežimi malinami in listi sveže mete.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno