Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z rdečo peso

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cokoladna torta z rdeco peso

Recept za pripravo čokoladne torte z rdečo peso. Kako pripraviti odlično čokoladno torto? Torta tudi za največje čokoholike, kjer se v zmagovalni kombinaciji preplete bogat okus čokolade ter nežna tekstura pese. V receptu smo uporabili BAM temno čokolado.


Še več receptov za čokoladno torto različnih okusov te čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z rdečo peso

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 2 skodelici rjavega sladkorja
  • 2 skodelici ostre moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 skodelica kokosovega olja
  • 500 g BAM temne čokolade
  • 3 skodelice drobno naribane kuhane rdeče pese
  • 1 žlička cimeta
  • 0,03 l amareta ali orehovega likerja

Navodila za uporabo:

1. Korak Stopimo kokosovo maščobo. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado s koščkom masla.
2. Korak Ločimo beljake in rumenjake. Penasto zmešamo rumenjake in sladkor. Postopoma jim prilijemo kokosovo olje. Dodamo stopljeno čokolado in zmešamo.
3. Korak Moki dodamo pecilni prašek in cimet. V testo postopoma primešamo moko. Kuhano rdečo peso drobno naribamo. Lahko kupimo že vakumirano.
4. Korak Peso primešamo čokoladni zmesi, ki sedaj postane rahlejša in bolj tekoča. Prilijemo še amareto ali orehov liker. Beljake stepemo v trd sneg in ga spustimo na testo ter nežno premešamo. Zmes privzdigujemo od spodaj navzgor, da ostane testo rahlo.
5. Korak Pekač namastimo s koščkom kokosove maščobe in vanj vlijemo testo. Mase je za dve tanjši torti premera 28 cm ali eno debelejšo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah približno 45 minut. Preverimo, če je testo pečeno, biti mora mehko, a ne tekoče in ne sme se lepiti na nož.
6. Korak Odstranimo obod pekača in torto malo ohladimo. Za čokoladno glazuro nad vodno kopeljo stopimo čokolado, maslo in dodamo še šilce amareta ali orehovega likerja za poseben okus. Torto postavimo na rešetko in pekač, saj bo čokolada malo kapljala.
7. Korak Prelijemo z glazuro in poravnamo, namažemo tudi rob torte. Po vrhu in po robu torte posujemo in okrasimo z mandlji. Torto damo za uro ali dve v hladilnik, da se preliv strdi.
8. Korak Narežemo na manjše kose, saj je torta precej nasitna, in ponudimo. Po želji postrežemo še s stepeno sladko smetano s kapljico likerja. Tudi čez kak dan bo torta ostala sočna in enako odličnega okusa.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,79 €
Skupaj:
16,11 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno