
Sestavine:
- 100 g moke
- 25 g BAM kakava v prahu
- 75 g masla
- 25 g mletih orehov ali mandljev
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 jajce, žvrkljano
- 2 jajci
- 1 rumenjak
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g sladke smetane za stepanje
- 2 limoni - nastrgana lupinica in sok
- čokoladni ostružki za okras
Navodila za uporabo:
1
Moko in kakav v prahu presejemo. Dodamo maslo, orehe, sladkor in jajce. Vgnetemo testo in porazdelimo po tortnem modelu. S prsti oblikujemo rob. Za 30 minut postavimo na hladno.
2
Testo večkrat prebodemo z vilicami, pokrijemo s peki papirjem ali folijo in obtežimo s fižolom za slepo peko. V predhodno ogreti pečici pečemo 12-15 minut na 200 stopinjah. Odstranimo fižol in papir ter pečemo še 10 minut. Temperaturo pečice znižamo na 150 stopinj.
3
Penasto zmešamo jajca, rumenjak in sladkor. Vmešamo ne pretrdo stepeno sladko smetano. Dodamo limonino lupino in postopno previdno primešamo še limonin sok.
4
Nadev porazdelimo po testu in pečemo 50 minut. Odstranimo obod modela in počakamo, da se torta ohladi. Okrasimo jo s čokoladnimi ostružki in ponudimo.