Sestavine:
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
- 20 g BAM kakava v prahu
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 200 g kisle smetane
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g BAM temne čokolade
- 200 ml smetane za stepanje
Ko se odločimo pripraviti sladico, ki združuje preprostost in izjemen okus, je čokoladna rolada s kislo smetano odlična izbira. Ta klasična sladica, znana po svoji lahkotnosti in nežni kremasti teksturi, prinaša občutek domačnosti in zadovoljstva ob vsakem grižljaju. Čokoladna rolada je priljubljena izbira za različne priložnosti, od praznikov do vsakodnevnih užitkov, saj združuje bogat okus čokolade s svežino kisle smetane. Ko jo pripravimo, dobimo ne samo estetsko prijetno sladico, temveč tudi eno, ki je preprosta za pripravo in obljublja odlične rezultate.
Biskvitna osnova te rolade je rahla in zračna, kar omogoča enostavno zvijanje in ustvarjanje popolnega zvitka. Kombinacija s kremasto čokoladno zmesjo pa poskrbi za bogat in neustavljiv okus, ki se izvrstno dopolnjuje s kislo smetano. Ta kiselkast pridih kreme deluje kot kontrast sladkosti čokolade, kar ustvarja ravnotežje okusov, ki ga preprosto obožujemo.
Čokoladna rolada s kislo smetano ni le okusna, ampak tudi vizualno privlačna. Ko jo postrežemo, nas njen čudovit videz, s čokoladno kremo, ki se skriva v rahlem biskvitu, navduši in pritegne pozornost vseh prisotnih. Poleg tega je ta sladica odlična za pripravo vnaprej, saj se lahko ohladi in strdi v hladilniku, kar omogoča, da jo pripravljamo tudi nekaj dni vnaprej.
Pečico segrejemo na 180°C.
Jajca in sladkor stepemo, dokler zmes ne postane svetla in penasta. Nato vmešamo moko, BAM kakav v prahu in pecilni prašek ter dobro premešamo. Mešanico vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10-12 minut. Ko je biskvit pečen, ga takoj preložimo na čist kuhinjski krp, potresemo z malo sladkorja in zvijemo v rolado. Pustimo, da se biskvit popolnoma ohladi.
Medtem pripravimo kremo - BAM temno čokolado stopimo nad paro in pustimo, da se nekoliko ohladi. Kislo smetano in sladkor v prahu zmešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Nato stepemo smetano za stepanje in jo previdno vmešamo v mešanico kisle smetane. Dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo, da dobimo enotno kremo.
Ko je biskvit ohlajen, ga previdno razvijemo. Po biskvitu enakomerno razporedimo čokoladno kremo. Nato rolado zvijemo nazaj in jo pustimo v hladilniku, da se krema strdi in se okus poveže, vsaj 1 uro.