1
V skledici zmešamo rumenjak in vodo. V skledo presejemo moko in kakav. Dodamo sladkor in sol ter vse sestavine dobro premešamo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. S konicami prstov hitro vgnetemo maščobo v mešanico ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo mešanico vode in rumenjaka ter vse skupaj s hladnimi rokami pognetemo v gladko testo. Če je testo presuho, dodamo še eno žlico hladne vode. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik.
2
Pekač za pite (premera 23 cm) namastimo z maslom. Testo vzamemo iz hladilnika in pustimo stati na sobni temperaturi 5 minut, da se malo zmehča. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljamo v krog, premera približno 28 cm in debeline 0,5 cm. Razvaljano testo položimo v namaščen pekač. S prsti ga rahlo pritisnemo ob dno in obod pekača ter na več mestih prebodemo z vilicami. Testo, ki gleda čez rob pekača, odrežemo stran. Pekač s testom za 1 uro shranimo v hladilnik.
3
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testo pokrijemo s paprijem za peko ali alufolijo, obložimo s suhimi stročnicami in za 5 do 7 minut potisnemo v ogreto pečico. Nato odstranimo papir za peko in stročnice ter pečemo še 5 do 7 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo ohladi.
4
Čokolado grobo sesekljamo. V kozici na zmerni temperaturi počasi zavremo smetano. Ko smetana zavre, kozico odstavimo in v smetano vmešamo sesekljano čokolado. Mešamo toliko časa, da se vsa čokolada raztopi. Nato v čokoladno zmes vmešamo še maslo in brandy. Čokoladno zmes vlijemo na ohlajeno testo. Pito hladimo v hladilniku 3 do 4 ure, da se čokoladna zmes ohladi in strdi.
5
Ohlajeno pito previdno odstranimo iz pekača in položimo na servirni krožnik ali pladenj. Razrežemo jo na poljubno velike kose, katere serviramo na krožnike in postrežemo.