Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna pita z alkoholom, za malo večje čokoholike

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladna pita z alkoholom za malo vecje cokoholike

Nezahtevni recept za enostavno čokoladno pito, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje čokolade. S spodnjim receptom za čokoladno pito z alkoholom lahko pripravite pito z osmimi kosi. 

Recept pripravila: Nina N.  


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pita z alkoholom, za malo večje čokoholike

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 150 g gladke moke
  • 25 g kakava
  • 50 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 115 g na koščke narezanega hladnega masla
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica hladne vode

Navodila za uporabo:

1. Korak V skledici zmešamo rumenjak in vodo. V skledo presejemo moko in kakav. Dodamo sladkor in sol ter vse sestavine dobro premešamo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. S konicami prstov hitro vgnetemo maščobo v mešanico ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo mešanico vode in rumenjaka ter vse skupaj s hladnimi rokami pognetemo v gladko testo. Če je testo presuho, dodamo še eno žlico hladne vode. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik.
2. Korak Pekač za pite (premera 23 cm) namastimo z maslom. Testo vzamemo iz hladilnika in pustimo stati na sobni temperaturi 5 minut, da se malo zmehča. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljamo v krog, premera približno 28 cm in debeline 0,5 cm. Razvaljano testo položimo v namaščen pekač. S prsti ga rahlo pritisnemo ob dno in obod pekača ter na več mestih prebodemo z vilicami. Testo, ki gleda čez rob pekača, odrežemo stran. Pekač s testom za 1 uro shranimo v hladilnik.
3. Korak Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Testo pokrijemo s paprijem za peko ali alufolijo, obložimo s suhimi stročnicami in za 5 do 7 minut potisnemo v ogreto pečico. Nato odstranimo papir za peko in stročnice ter pečemo še 5 do 7 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se testo ohladi.
4. Korak Čokolado grobo sesekljamo. V kozici na zmerni temperaturi počasi zavremo smetano. Ko smetana zavre, kozico odstavimo in v smetano vmešamo sesekljano čokolado. Mešamo toliko časa, da se vsa čokolada raztopi. Nato v čokoladno zmes vmešamo še maslo in brandy. Čokoladno zmes vlijemo na ohlajeno testo. Pito hladimo v hladilniku 3 do 4 ure, da se čokoladna zmes ohladi in strdi.
5. Korak Ohlajeno pito previdno odstranimo iz pekača in položimo na servirni krožnik ali pladenj. Razrežemo jo na poljubno velike kose, katere serviramo na krožnike in postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno