Nori PRE BLACK FRIDAY popusti čakajo nate! 🛒

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna pita

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 4 ure
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
cokoladna pita

BAM kakav v prahu je belgijski proizvod. Je vrhunske kvalitete, 100% čist in brez dodatkov. Pripravljen iz izbranih kakavovih zrn najboljše kvalitete. Je tople, rdeče-rjave barve in je nepogrešljiv dodatek pri pripravi različnih čokoladnih sladic, odlično pa se obnese tudi pri dekoraciji.

Tokrat smo z njim pripravili recept za krhko pito s čokoladnim nadevom.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pita

  • Čas priprave: 4 ure
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodi zmešajte zmehčano maslo (100 gramov), 100 gramov sladkorja in ščepec soli. Dodajte moko, mleko in jajce. Vse skupaj zgnetite v kepo, zavijte v folijo in postavite v hladilnik za približno 2 uri in pol.
2. Korak Medtem pripravite okrogel pekač, ga namastite in posujte z malo moke. Iz hladilnika vzemite testo in ga narežite na pol centimetra debele rezine. Z njimi obložite dno pekača (robove rezin združite s prsti) in dno prebodite z vilicami.
3. Korak Potem narežite testo na nekoliko ožje trakove in z njimi obložite robove pekača. Pekač postavite v zamrzovalnik za približno 1 uro, zato da se testo ne bo preveč napihnilo med peko.
4. Korak Nekoliko zmrznjeno testo nato postavite v vročo pečico, segreto na 180 stopinj, in pecite približno 15 minut. Ko postane testo rumenkasto-zlate barve, ga vzemite iz pečice in ohladite.
5. Korak Potem pripravite nadev za pito. V posodo zlijte smetano in dodajte preostanek sladkorja (100g) ter na koščke nalomljeno čokolado.
6. Korak Ko mešanica zavre, dodajte preostanek masla (100g) in postopoma prilivajte še hladno mleko po žlicah. Mešajte, dokler ne postane mešanica povsem gladka in tekoča.
7. Korak Nadev vlijte na testo in vse skupaj položite na servirni krožnik. Pito potresite še s kakavom v prahu in jo postavite v hladilnik za vsaj 5 ur. Servirajte ohlajeno.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno