1
Zmešamo mleko, sladkor in kvas. Pustimo počivati dobrih pet minut, da se naredi kvasec. Mešanica se mora speniti, kar pomeni, da je kvas aktiven.
Dodamo stopljeno maslo, 120 g brezglutenske moke in sol. Mešamo, dokler se sestavine ne združijo. Dodamo preostalo moko in mešamo, dokler testo ne oblikuje krogle in deluje, da so vse sestavine povezane v enostno zmes. Testo zvrnemo na močno pomokano površino in gnetemo 15 minut ali dokler ni testo večinoma gladko.
2
Večjo skledo premažemo z oljem in vanjo položimo testo. Pokrijemo s plastično folijo in postavimo na toplo mesto, kjer naj vzhaja vsaj eno uro.
V majhni skledi zmešamo rjavi sladkor in cimet. Rahlo namastimo okrogel pekač premera 22 cm. Po 1 uri poglejmo testo. Testo mora podvojiti svojo količino. Testo zvrnemo na izdatno pomokano delovno površino. Testo razvaljamo v pravokotnik 33 x 23 cm. Testo enakomerno premažemo s stopljenim maslom, vse do roba. Po njem potresemo mešanico rjavega sladkorja/cimeta in vtremo v maslo, da se dobro vpije.
3
Testo zvijemo v valj in konce stisnimo, da zmes ne bo stekla iz valja. Z nazobčanim nožem ali zobno nitko (še bolje!) testo razrežemo na osem enakih rolic. Rolice zložimo v pripravljen pekač.
Pustimo, da testo še enkrat vzhaja. Pekač pokrijemo s krpo in pustimo počivati na toplem eno uro.
Pečico segrejemo na 200°C. Pečemo med 20 do 30 minut, dokler cimetove rolice ne dobijo rahlo rjavega roba.
4
Medtem ko se cimetove rolice pečejo, naredimo glazuro iz kremnega sira. V skledi zmešamo vse sestavine za glazuro in mešamo, dokler se ne povežejo.
Ko cimetove rolice vzamemo iz pečice, jih ohlajamo vsaj 10 minut. Glazuro segrejemo v mikrovalovni pečici za 10-15 sekund, da se nekoliko razredči, nato pa jo premažemo po toplih cimetovih zvitkih in postrežemo!