Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cimetove rolice brez glutena

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cimetove rolice brez glutena bodo prav tako okusne da sploh ne boste opazili da so pripravljene s sestavinami ki ne vsebujejo glutena in tako primerne za tiste ki zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne uzivajo jedi ki vsebujejo gluten

Cimetove rolice brez glutena bodo prav tako okusne, da sploh ne boste opazili, da so pripravljene s sestavinami, ki ne vsebujejo glutena in tako primerne za tiste, ki zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne uživajo jedi, ki vsebujejo gluten.

Za pripravo teh okusnih cimetovih rolic brez glutena bomo potrebovali naslednje sestavine:

  • Kvas: Uporabite kvas za hitro vzhajanje.
  • Mleko brez laktoze: na seznamu sestavin tega recepte najdete nesladkano mandljevo mleko, vendar lahko uporabite tudi druge vrste mleka; kokosovo, lešnikovov...  Prepričajte se le, da bo mleko pred uporabo toplo, saj bo mrzlo mleko uničilo delovanje kvasovk.
  • Vegansko maslo.
  • Sladkor: Seveda, tudi če bo sladice brez glutena, še ne pomeni, da tudi brez sladkorja. V receptu bomo uporabili beli sladkor za malo dodatne sladkobe in rjavi sladkor za ikonični nadev.
  • Moka brez glutena.
  • Cimet.

Ob cimetove rolice brez glutena pa lahko postavite tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cimetove rolice brez glutena

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 1 zavitek aktivnega suhega hitro vzhajajočega kvasa
  • 240 ml toplega rastlinskega mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 55 g veganskega masla
  • ščep soli
  • 370 g moke brez glutena
  • 65 g rjavega sladkorja
  • 2 čajni žlici mletega cimeta
  • 4 čajne žlice veganskega masla
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici veganskega kremnega sira
  • 2 žlici veganskega masla
  • ščep soli
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 1 1/2 žlice rastlinskega mleka

Navodila za uporabo:

1. Korak

Zmešamo mleko, sladkor in kvas. Pustimo počivati dobrih pet minut, da se naredi kvasec. Mešanica se mora speniti, kar pomeni, da je kvas aktiven. Dodamo stopljeno maslo, 120 g brezglutenske moke in sol. Mešamo, dokler se sestavine ne združijo. Dodamo preostalo moko in mešamo, dokler testo ne oblikuje krogle in deluje, da so vse sestavine povezane v enostno zmes. Testo zvrnemo na močno pomokano površino in gnetemo 15 minut ali dokler ni testo večinoma gladko.

2. Korak

Večjo skledo premažemo z oljem in vanjo položimo testo. Pokrijemo s plastično folijo in postavimo na toplo mesto, kjer naj vzhaja vsaj eno uro. V majhni skledi zmešamo rjavi sladkor in cimet. Rahlo namastimo okrogel pekač premera 22 cm. Po 1 uri poglejmo testo. Testo mora podvojiti svojo količino. Testo zvrnemo na izdatno pomokano delovno površino. Testo razvaljamo v pravokotnik 33 x 23 cm. Testo enakomerno premažemo s stopljenim maslom, vse do roba. Po njem potresemo mešanico rjavega sladkorja/cimeta in vtremo v maslo, da se dobro vpije.

3. Korak

Testo zvijemo v valj in konce stisnimo, da zmes ne bo stekla iz valja. Z nazobčanim nožem ali zobno nitko (še bolje!) testo razrežemo na osem enakih rolic. Rolice zložimo v pripravljen pekač. Pustimo, da testo še enkrat vzhaja. Pekač pokrijemo s krpo in pustimo počivati ​​na toplem eno uro. Pečico segrejemo na 200°C. Pečemo med 20 do 30 minut, dokler cimetove rolice ne dobijo rahlo rjavega roba.

4. Korak

Medtem ko se cimetove rolice pečejo, naredimo glazuro iz kremnega sira. V skledi zmešamo vse sestavine za glazuro in mešamo, dokler se ne povežejo. Ko cimetove rolice vzamemo iz pečice, jih ohlajamo vsaj 10 minut. Glazuro segrejemo v mikrovalovni pečici za 10-15 sekund, da se nekoliko razredči, nato pa jo premažemo po toplih cimetovih zvitkih in postrežemo!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno