Sestavine:
- 120 g maslenih piškotov
- 30 g oluščenih neslanih pistacij, drobljenih
- 50 g nesoljenega, stopljenega masla
- 300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 120 ml sladke smetane
- 90 g sladkorja v prahu
- 80 g BAM Pistacijinega namaza
- 2 jajci
- 1 žlička BAM Vanilijeve paste
- 2 čajni žlički limoninega soka
- 8 g moke
- 150 g BAM Malinovega džema brez dodanega sladkorja
- 50 g svežih malin (ali zmrznjenih) za dekoracijo
- 30 g sesekljanih pistacij za dekoracijo
@bam_chocolate1 Pripravi cheesecake s pistacijo in malino, ki te bo navdušil z bogatimi okusi. Kremasta pistacijeva krema, malinov džem in hrustljavo piškotno dno so popolna kombinacija za sladico, ki jo moraš poskusiti. Uporabi BAM Pistacijin namaz in BAM Malinov džem za najboljše rezultate! Sestavine: Za piškotno-pistacijevo dno: 120 g maslenih piškotov 30 g oluščenih neslanih pistacij, drobljenih 50 g nesoljenega masla, stopljenega Za pistacijevo kremo: 300 g kremnega sira (npr. Philadelphia) 120 ml sladke smetane 90 g sladkorja v prahu 80 g BAM pistacijevega namaza 2 jajci 1 žlička BAM vanilijeve paste 2 čajni žlički limoninega soka 8 g moke Za malinov preliv: 150 g BAM malinovega džema 50 g svežih malin (ali zmrznjenih) za dekoracijo 30 g sesekljanih pistacij za dekoracijo) Postopek: Priprava piškotno-pistacijevega dna: Piškote zmelji v fin prah in jih zmešaj z drobljenimi pistacijami ter stopljenim maslom. Mešanico enakomerno pritisni na dno tortnega modela s premerom 20 cm, obloženega s peki papirjem. Postavi v hladilnik za 15–20 minut, da se strdi. Priprava pistacijeve kreme: Kremni sir in sladkor v prahu stepi do gladke mase. Dodaj sladko smetano, pistacijev namaz, vanilijevo pasto in limonin sok ter dobro premešaj. Postopoma dodaj jajci, eno za drugim, in nežno vmešaj. Na koncu vmešaj še moko, da dobimo gladko kremo. Vlij kremo na ohlajeno piškotno dno in poravnaj površino. Pečenje: Pečico segrej na 150 °C. Cheesecake peči v vodni kopeli približno 50–60 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredica pa še vedno rahlo tresoča. Pusti cheesecake v izklopljeni pečici z rahlo odprtimi vrati še 30 minut, nato ga popolnoma ohladi na sobni temperaturi in za vsaj 4–6 ur postavi v hladilnik, idealno čez noč. Priprava malinovega preliva: Na ohlajeni cheesecake enakomerno razmaži malinov džem. Okrasi s svežimi malinami in sesekljanimi pistacijami. Postrežba: Cheesecake nareži na kose in postrezi hladen. Uživaj v slastni kombinaciji pistacije, maline in bogate kremaste teksture. Ta cheesecake je popolna poslastica za vse ljubitelje finih okusov. #mojacokolada #bamchocolate #pistacija #pistachio #pistachiobakery #pistachioraspberry#raspberry#raspberrycake#pistachiocream #pistachios #pistachiodessert ♬ Baking Bliss - ZayZonic