Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Beli mousse z višnjami v kozarcu

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
v kozarcih se skriva nezen mousse bele cokolade kontrast pa ji daje kiselkast visnjev nadev

V kozarcih se skriva nežen mousse bele čokolade, kontrast pa ji daje kiselkast višnjev nadev. Uporabila bomo vložene višnje, poleti pa bi jih zamenjala s svežimi višnjami ali češnjami.

Višnje v kozarcu lahko nadomesti tudi BAM preliv višnja. BAM preliv Višnja je sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnih in rahlo kislih izkoščičenih višenj. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo tako slane kot sladke jedi.

Glavna sestavina je BAM bela čokolada, ki je ravno prav sladka in vsestranska. V primerjavi z ostalimi čokoladami zame najbolj izstopa njen nežen okus. Oblikovana je v kapljice, kar nam omogoča tudi hitrejše topljenje in lažje odmerjanje. Namesto belega moussa z višnjami v kozarcu, lahko pripravite tudi Kinder bueno v kozarcu.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Beli mousse z višnjami v kozarcu

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo višnjev nadev: 50 ml soka zmešamo s škrobom, da dosežemo gladko maso; ostali sok zavremo z višnjami in vaniljevim sladkorjem. Vrelemu soku med stalnim mešanjem prilijemo škrobno mešanico in kuhamo približno 2 minuti, oziroma dokler se ne zgosti. Nato odstavimo in popolnoma ohladimo; vmes večkrat premešamo.

2. Korak

Belo čokolado s 50 ml sladke smetane stopimo nad paro. Voda, nad katero topimo čokolado, ne sme vreti; posoda s čokolado pa se ne sme dotikati vode. Medtem srednje čvrsto stepemo 450 ml sladke smetane in jo damo na hladno.

3. Korak

Ko se čokolada ohladi vsaj do mlačnega stanja, ji z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

4. Korak

Vrečko za dekoriranje (dresirna vrečka) napolnimo s kremo. V kozarce najprej razporedimo po 2 žlički višnjevega nadeva, nato nabrizgamo kremo in postopek ponovimo. Končamo z žlico višnjevega nadeva.

5. Korak

Sladice ohlajamo vsaj 4 ure, nato jih še poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,97 €
Skupaj:
35,73 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno