
Sestavine:
- 350 ml višnjevega soka iz kompota
- 150 g višenj iz kompota ali BAM preliv višnja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja (oz. sladkamo po okusu)
- 15 g škroba
- 170 g BAM bele čokolade
- 500 ml sladke smetane za stepanje
V kozarcih se skriva nežen mousse bele čokolade, kontrast pa ji daje kiselkast višnjev nadev. Uporabila bomo vložene višnje, poleti pa bi jih zamenjala s svežimi višnjami ali češnjami.
Višnje v kozarcu lahko nadomesti tudi BAM preliv višnja. BAM preliv Višnja je sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnih in rahlo kislih izkoščičenih višenj. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo tako slane kot sladke jedi.
Glavna sestavina je BAM bela čokolada, ki je ravno prav sladka in vsestranska. V primerjavi z ostalimi čokoladami zame najbolj izstopa njen nežen okus. Oblikovana je v kapljice, kar nam omogoča tudi hitrejše topljenje in lažje odmerjanje.
Namesto belega moussa z višnjami v kozarcu, lahko pripravite tudi Kinder bueno v kozarcu.