Sestavine:
- 350 ml višnjevega soka iz kompota
- 150 g višenj iz kompota ali BAM preliv višnja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja (oz. sladkamo po okusu)
- 15 g škroba
- 170 g BAM bele čokolade
- 500 ml sladke smetane za stepanje
V kozarcih se skriva nežen mousse bele čokolade, kontrast pa ji daje kiselkast višnjev nadev. Uporabila bomo vložene višnje, poleti pa bi jih zamenjala s svežimi višnjami ali češnjami.
Višnje v kozarcu lahko nadomesti tudi BAM preliv višnja. BAM preliv Višnja je sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnih in rahlo kislih izkoščičenih višenj. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo tako slane kot sladke jedi.
Glavna sestavina je BAM bela čokolada, ki je ravno prav sladka in vsestranska. V primerjavi z ostalimi čokoladami zame najbolj izstopa njen nežen okus. Oblikovana je v kapljice, kar nam omogoča tudi hitrejše topljenje in lažje odmerjanje.
Namesto belega moussa z višnjami v kozarcu, lahko pripravite tudi Kinder bueno v kozarcu.
Najprej pripravimo višnjev nadev: 50 ml soka zmešamo s škrobom, da dosežemo gladko maso; ostali sok zavremo z višnjami in vaniljevim sladkorjem. Vrelemu soku med stalnim mešanjem prilijemo škrobno mešanico in kuhamo približno 2 minuti, oziroma dokler se ne zgosti. Nato odstavimo in popolnoma ohladimo; vmes večkrat premešamo.
Belo čokolado s 50 ml sladke smetane stopimo nad paro. Voda, nad katero topimo čokolado, ne sme vreti; posoda s čokolado pa se ne sme dotikati vode. Medtem srednje čvrsto stepemo 450 ml sladke smetane in jo damo na hladno.
Ko se čokolada ohladi vsaj do mlačnega stanja, ji z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.
Vrečko za dekoriranje (dresirna vrečka) napolnimo s kremo. V kozarce najprej razporedimo po 2 žlički višnjevega nadeva, nato nabrizgamo kremo in postopek ponovimo. Končamo z žlico višnjevega nadeva.
Sladice ohlajamo vsaj 4 ure, nato jih še poljubno dekoriramo.