
Sestavine:
- 500 g BAM bele čokolade
- 200 g tekoče sladke smetane
- 100 g na koščke narezanega neslanega masla sobne temperature
Priznamo, priprava bele čokoladne kreme ni tako enostavna kot se sliši. Vedno izgleda kot da ostalim ganaš iz bele čokolade uspeva odlično, pri vaši pripravi pa manjka le še drobna skrivnost, da bo naslednja torta izgledala tako dobro kot tudi je. Vsi vemo, da še tako dobre sladice izgledajo popolno šele takrat, ko jim dodamo dekoracijo. Je vaš ganaš pretrd, premehek, pretekoč? Če je na katerokoli izmed vprašanj vaš odgovor pritrdilen, naj razkrijemo skrivnost. Za pripravo dobre čokoladne kreme je potrebno imeti... ČAS! Čas je vse!
Ganaš je narejen iz čokolade in čokolada je zelo občutljiva na temperaturo. Če čokolado prehitro segrejete, dobite nered. Če je čokolada premalo ohlajena, bo krema trda. Pri pripravi dekoracije z belim ganašem je torej potrebno izbrati pravi trenutek. Če ga pustite in se dekoracije ne lotite takoj, se bo kakavovo maslo začelo strjevati in tako bo konsistenca začela spominjati na arašidovo maslo. Takšen ni primeren za obmazovanje tort. V tem primeru ga v mikrovalovni pečici segrevajte 10 sekund in tako bo pripravljen na dekoracijo.
Vse, kar potrebujete, je priprava najljubšega kosa torte.