BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rawr - presna čokolada

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
rawr - presna cokolada

Naj najprej s ponosom povemo, da so vse Rawr čokolade: presne, veganske, brez glutena, vsebujejo 100% organske sestavine, naravno sladkane in imajo Fairtrade certifikat.

Kaj sploh je presna čokolada?

Gre za čokolado, ki jo naredimo pri nizkih temperaturah (max. 45 stopinj) ter s tem ohranimo vse encime ter hranljive sestavine.

In zakaj sploh presno?


Najbolj pogosto vprašanje, ki ga prejmemo je “Zakaj je sploh pomembno, da je čokolada presna?”. Da ne bomo preveč dolgočasni, nekaj zanimivosti spodaj:

  • Učbeniki za biologijo za optimalno temperaturo delovanja encimov navajajo od 25ºC do 50ºC, dr. Edward Howell pa v svoji knjigi »Enzyme Nutrition« piše, da uničenje encimov nastopi pri temperaturi okoli 47ºC, a šele, ko ji je hrana izpostavljena dalj časa. Ann Wigmore je na to temo naredila zanimiv test. Semena je namočila, nato jih je sušila na različnih temperaturah in zatem spet namočila. Semena, ki so v sebi ohranila nespremenjeno encimsko sestavo, so vzklila, Wigmore pa je za mejo postavila temperaturo, nižjo od 49ºC. Ker hrani v vsakodnevnem življenju seveda ne merimo temperature, je bolj zanimiva okvirna primerjava. Hrana, v kateri encimi še niso uničeni, je ob pritisku na ustnice lahko topla, a nikakor ne vroča.
  • Nepredelana prehrana, v svoji naravni obliki deluje alkalno-bazično in vzpostavi pravilni pH v krvi. Če uživate živila, ki delujejo alkalno, se zelo zmanjšajo možnosti za razvoj bolezni, v alkalnem stanju se skorajda ne morejo razviti. Seveda je potrebno poskrbeti za harmonijo v našem počutju in se izogibati stresu, vendar se z uživanjem čiste nepredelane hrane posledično umirijo tudi misli, počutje se bistveno izboljša.
  • Problem pri današnji komercialni (nepresni) čokoladi je, da je enostavno preveč obdelana. Kakav je kemično procesiran ter obdelan nad 130°C, kjer se večina hranljivih snovi, encimov, mineralov in drugih koristnih spojin enostavno uniči ali spremeni. Vročina vpliva tudi na hranljivo vrednost sestavin, saj po obdelavi vrednost močno pade (enako velja tudi za druga živila, ne zgolj za kakav/čokolado). Pri tem procesu pa se popolnoma spremeni tudi kompleksen okus pravega kakava, ki po obdelavi postane marsikaj drugega kot zdrava sestavina.
  • Preberite tudi nekaj drugih člankov povezanih s presno prehrano in se prepričajte sami:
 
Čokolade Rawr so zato vedno presne ter narejene z visoko kvalitetnimi 100% organskimi sestavinami. Vse sestavine so popolnoma brez glutena, brez uporabe rafiniranega sladkorja, brez kakršnih koli gensko spremenjenih organizmov, brez ojačevalcev okusa, brez barvil. Rawr – enostavno odlična čokolada brez greha!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno