BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Ali je pečica dovolj segreta?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
ali je pecica dovolj segreta
Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste se vprašali, kaj je bilo narobe, da biskvit za torto ni uspel. Pečica je bila segreta na točno toliko stopinj kot je pisalo v receptu, a rezultat pa daleč od pričakovanega. 

Tudi sama se večkrat sprašujem, kje bi lahko bila težava, če sem receptu natančno sledila od začetka do konca. A zdaj že vem, kje se zatakne! Pečica. To je to! Ob postopku recepta je vedno zapisana temperatura, pri kateri in koliko časa naj se sladica peče. A vedno pogosteje pa ob tem koraku piše, da je potrebno pri nastavljanju temperature upoštevati nastavitve pečice. A, prvi pogoj, da se spoznate s svojo pečico in spoznate njene nastavitve in delovanje, je potrebnih nekaj izkušenj pri peki.

A, pri spoznavanju nastavitev ni potrebno "zafrkniti" par tort, nastavitve lahko spoznamo tudi s parimi kosi kruha.

1. Kako vem, kako se med peko obnaša pečica?

V mrzlo pečico položimo šest rezin navadnega belega kruha. Vsak konec kruha položimo na rešetko. Rešetko položimo na različne višine v pečici, da delovanje pečice res dobro spoznamo. Rešetke potisnite v pečico in zaprite vrata. Pečico nastavimo na 180°C. Kose kruha preverite po 12 minutah, 18 minutah in 20 minutah. Po 18 do 20 minutah vzemite kruh iz pečice in ga položite na pekač na pult v enaki konfiguraciji kot so stali na rešetkah pečice. Kateri od njih je najbolj porjavel in kateri najmanj? Ta informacija pove, kateri del pečice je najbolj vroč. Če je kateri od kosov kruha zažgan, nam to pove, da pečica na tem mestu ustvari previsoko temperaturo.


2. Še par trikov in nasvetov, s katerimi lahko preverite delovanje pečice

Kamen za pico: Na spodnjo rešetko pečice položite kamen za pico. To ne pomeni na grelni element na dnu pečice, temveč na najnižjo rešetko pečice. Kamen za pico ali glinen kamen absorbira toploto in jo pomaga enakomerno razpršiti po pečici.

Infrardeči termometer: Preverite temperaturo pečice z infrardečim termometrom. Če lahko na hitro preverite temperaturo, tik preden sladico postavite v pečico, je to ena izmed zagotovih povratnih informacij ali je pečica res dobro segreta ali ne.

Umerjanje pečice? Enkrat letno dajte pečico umeriti. Sliši se dolgočasno ali to prvič slišite? Kdo sploh to počne? Naj nekdo enkrat na leto umeri temperaturo, morda zamenja tesnilo in toplotne predmete, ki skrbijo za temperaturo.

Poleg nasvetov o spoznavanju delovanja domače pečice pa ne smemo pozabiti še na slaščičarske trike, s katerimi bo priprava naslednje torte zagotovo lažja. Slaščičarski nasveti čakajo TUKAJ.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno