BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

7 razlogov, zakaj je vroča čokolada prava izbira za mrzle dni

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
7 razlogov zakaj je vroca cokolada prava izbira za mrzle dni

Prava vroča čokolada je svojevrsten kulinarični presežek in nima z instantnimi mešanicami na trgovinskih policah prav nič skupnega.

Vsako leto, ko pričnejo temperature padati in na vrata potrka zima, se hkrati začne čaroben čas omamnih vonjav božičnih piškotov, lučk in okrasov, veselja in druženja ter prijetnih klepetov. V tem času je zagotovo nepogrešljiva še ena stvar, ki velikim in malim na obraz prikliče širok nasmeh – to je slastno dišeča vroča čokolada.

Prava vroča čokolada je svojevrsten kulinarični presežek in nima z instantnimi mešanicami na trgovinskih policah prav nič skupnega. Kakovostna vroča čokolada mora namreč vsebovati visok delež kakava ter izključno nujne sestavine, brez nepotrebnih barvil, konzervansov ipd., saj ima le na ta način pozitivne učinke na organizem in deluje blagodejno tako na zdravje kot na dobro počutje vseh, ki uživajo v njenih slastnih okusih.

Vroča čokolada dejansko ne razvaja le naših brbončic, temveč blagodejno deluje tudi na zdravje. Naštejemo lahko kar nekaj razlogov, zakaj si jo lahko v mrzlih dneh brez slabe vrsti privoščite in s tem poleg razvajanja naredite veliko dobrega zase.

1. Vroča čokolada kot hrana za možgane

Študije so pokazale, da vroča čokolada vsebuje flavonoide, ki povečajo pretok krvi in kisika v možgane ter poskrbijo za bistrejše misli in večjo koncentracijo. Tako lahko združite prijetno s koristnim ter si skodelico slastnega okrepčila privoščite tudi v službi ali vedno, kadar vas čakajo zahtevni miselni izzivi.

2. Bogat vir antioksidantov

Izkazalo se je, da vroča čokolada vsebuje celo več antioksidantov kot zeleni čaj in vino. Tako je pitje te sladke razvade eden od najbolj okusnih načinov, da svojim celicam privoščite eliksir zdravja ter poskrbite za sijočo polt in vitalnost.

3. Vroča čokolada za zdravo ožilje

Prej omenjeni flavonoidi, ki jih v obilici vsebuje ravno vroča čokolada, blagodejno vplivajo tudi na ožilje zmanjšujejo tveganje za bolezni srca, saj poskrbijo za zniževanje krvnega tlaka in izboljšanje pretočnosti krvnih žil.

Prava vroča čokolada je svojevrsten kulinarični presežek in nima z instantnimi mešanicami na trgovinskih policah prav nič skupnega.

4. Najslajša in najkrajša pot do dobrega počutja

Vsi čokoholiki vedo, da ni lepšega, kot omamen okus čokolade, ki se topi v ustih. Vroča čokolada s svojo posebno teksturo ponudi še malo drugačno doživetje, zaradi sproščanja hormonov sreče pa tudi instantno poskrbi za dobro voljo in odlično počutje.

5. Oskrba telesa z vitamini in minerali

Kakav, ki ga vsebuje vroča čokolada, je bogat vir za zdravje esencialnih vitaminov in mineralov, kot so kalij, baker, magnezij in železo. Z optimalno oskrbo telesa izboljšuje zdravje, pripomore pa celo kot zaščiti pred slabokrvnostjo, sladkorno boleznijo tipa 2 in nevarnimi težavami s srcem.

6. Krepitev imunskega sistema

Vroča čokolada vam v mrzlih dneh zagotovi dovolj energije, da se spopadate z vsemi izzivi, hkrati pa s svojimi učinkovinami krepi vaš imunski sistem in telesu pomaga pri spopadu s povečanim številom mikrobov in virusov.

7. Najslajši varuh vašega srca

Poleg vseh pozitivnih učinkov so z raziskavami ugotovili tudi, da učinkovine, ki jih vsebuje vroča čokolada, pomagajo tudi varovati srce. Pri uživanju dobrote bodite pozorni le na to, da s količino ne pretiravate, saj poleg blagodejnih učinkovin vsebuje tudi maščobe in sladkorje, ki jih je potrebno uživati zmerno in si tako zagotoviti najbolj optimalne učinke.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-12,71 €
Skupaj:
114,39 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno