BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Božični piškoti

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
bozicni piskoti

Ko pomisliš na pravo decembersko vzdušje, kaj je tisto, kar se kot prva najbolj običajna stvar nariše na vrhu seznama? Ja, seveda, piškoti! Postrežemo jih lahko v različnih oblikah, okusih, strukturah in na koncu tudi v različnih barvah!

Da ti bo lažje, smo med vsemi recepti, ki jih lahko poiščeš na naši spletni strani, izbrali tiste po katerih ste najpogosteje posegali v letu 2022.

Skoraj vsak piškot lahko oblijemo s čokolado. A, da je čokolada pravilno stopljena, velja upoštevati nasvet slaščičarske umetnice Urške Jerman, s katero smo uspešno spekli že tretjo BAM knjigo receptov. Pravi, da je najbolj zanesljiva in uporabljena metoda topljenja čokolade metoda topljenja z vodno kopeljo. Pri tem pa moramo paziti, da se posoda, v kateri topimo čokolado, ne dotika vode. Prav tako pazimo, da voda ni prevroča in da le-ta ne pride v stik s čokolado. Urška svetuje, da čokolado med mešanjem večkrat premažemo, da postane gladka in popolnoma tekoča.


1. Ameriški piškoti s čokolado


Ne glede na to, ali jih boste spekli za malico ali pa z njimi pričakali kak pomemben obisk, čokoladni piškoti so vedno prava rešitev! K posladku, ki ga samo v Združenih državah Amerike vsako leto pojedo kar 7000 milijonov kosov, se odlično podajo tudi različne vrste pijač – od kave, čaja, presenetljivo, a preverjeno pa tudi vino in viski! Seveda pa ne smemo pozabiti niti na kozarec mleka, ki odlično okrepi njihov nežni okus. Recept za ameriške piškote čaka tukaj.


2. Piškoti: dedovi brki


Dedovi brki so odlični piškoti s smešnim imenom, saj na prvi pogled zaradi svoje oblike res spominjajo na brke. Piškoti so sestavljeni iz kvašenega testa, marmelade in orehovega nadeva z beljaki. Uporabimo lahko katerokoli marmelado, tokrat smo za recept izbrali kislo češnjo, ki je izpadla odlično. Recept čaka tukaj.


3. Razpokančki z belo čokolado


Kar vam bo všeč pri teh razpokančkih, je njihova mehka, a hkrati žvečljiva, rahlo puhasta in sladka tekstura. Ugriz pospremi čudovita kombinacija prepletajočih okusov bele čokolade in limone. Razpokančki z belo čokolado in limono so tako noro dobri, razpoke pa naravnost čudovite! Recept čaka tukaj.


4. Piškoti z okusom bananinega kruha


Si predstavljate bogat okus sočnega bananinega kruha v obliki piškota? Piškoti z okusom bananinega kruha bodo navdušili tako s svojo mehko in sočno strukturo kot z enostavno pripravo. Priprava teh piškotov je tako preprosta, da se jih lahko tudi male otroške rokice ali tisti, ki se s peko srečujejo prvič. Recept čaka tukaj.


5. Domači masleni piškoti


Domači masleni brizgani piškoti so piškoti z neustavljivimi maslenim okusom vanilije in mandljev. A, kako pripraviti brizgane piškote? Brez skrbi, imamo dva nasveta: Testo za piškote položite v cevno vrečko. Začnite z malo testa, da boste lahko ugotovili, ali je dovolj kremasto za brizganje. Če je pregosto, je nemogoče oblikovati piškot. V tem primeru boste morali testo dati nazaj v skledo in dodati še malo mleka. Najlažje se je držati preprostih modelov, kot sta vrtinec ali celo samo črta. Ne glede na obliko, ki jo boste izdelali, priporočamo, da piškote pred peko ohladite na pekaču vsaj 20-30 minut. Brez tega časa za ohlajanje bodo piškotki verjetno izgubili obliko. Recept za maslene piškote čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,45 €
Skupaj:
58,05 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno