BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Zaviti pustni krofi

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
zaviti pustni krofi

Zaviti krofi so slastna in domiselna različica tradicionalnih krofov, ki prinašajo zanimiv preobrat v klasični recepturi. S svojo edinstveno spiralno obliko in čudovitim okusom cimeta in sladkorja, so ti krofi prava poslastica za vse ljubitelje sladkega.

Njihova priprava je enostavna in zabavna, zato so odlična izbira za peko z družino ali prijatelji. Ali gre za posebno priložnost ali pa samo za razvajanje ob koncu tedna, ti zaviti krofi bodo zagotovo navdušili in postali nova najljubša poslastica v vašem repertoarju peke za pusta.

Sledite tem preprostim korakom in se prepustite čaru domačih, sveže ocvrtih zavitih krofov!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Zaviti pustni krofi

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Priprava kvasa: V manjši posodi zmešaj sveži kvas z malo mleka in žlico sladkorja. Pusti, da vzhaja na toplem mestu.
2. Korak Priprava testa: V večji skledi zmešaj moko, preostali sladkor, BAM vaniljev sladkor, ščep soli in naribano limonino lupinico. Dodaj stopljeno maslo, rumenjaka, vzhajan kvas in preostalo mleko. Zamesi gladko testo. Po potrebi dodaj malo moke. Testo naj bo mehko in ne preveč lepljivo.
3. Korak Vzhajanje: Testo pokrij in pusti vzhajati na toplem mestu, dokler se ne podvoji po velikosti (približno 1 ura).
4. Korak Oblikovanje krofov: Ko je testo vzhajano, ga na rahlo pomokani površini razvaljaj in oblikuj v podolgovate kače, ki naj bodo enako debele in dolge. Dve kači prepleti med sabo, na koncu pa zaključi s pritiskom v testo.
5. Korak Cvrtje: V globoki ponvi ali fritezi segrej olje. Zavite krofe previdno položi v vroče olje in jih cvri, dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Občasno jih obrni, da se enakomerno zapečejo.
6. Korak Posip: Ko so krofi ocvrti, jih s penovko preloži na papirnate brisače, da se odvečno olje odcedi. V skledi zmešaj BAM vaniljev sladkor in cimet, nato vroče krofe povaljaj v mešanici.
7. Korak Postrežba: Krofke postrezi tople ali ohlajene. H pletenim krofom se odločno poda tudi BAM čokoladni namaz, ki lahko postane odlična pomaka.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,59 €
Skupaj:
14,30 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno