1
Nad vodno kopeljo stopimo bele čokoladne kapljice in sladko smetano. Mešamo dokler ni čokolada povsem stopljena in gladka.
2
Stopljeno čokolado prelijemo v pravokotno posodo ali manjši pekač (za kruh) in postavimo posodo v hladilnih za približno 20 min, da se mešanica nekoliko ohladi.
3
Posodo s čokolado vzamemo iz hladilnika in dodamo še temne čokoladne kapljice. Kapljice dobro vmešamo v belo čokoladno maso. Postavimo v hladnilnih še za približno 1 uro.
4
Ko je zmes za trufle dobro ohlajena, vzamemo posodo iz hladilnika. S pomočjo žlice ali zajemalke za sladoled si pomagamo oblikovati kroglice iz pripravljene mase.
5
Medtem nad vodno kopeljo stopimo še temno čokolado za obliv.
6
Vsako čokoladno kroglico najprej pomočimo v stopljeno temno čokolado in zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pustimo, da se čokolada na truflih strdi. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
7
Nad vodno kopeljo stopimo še belo čokolado pripravljeno za dekoracijo obliva. Ko je temna čokolada na truflih strjena nanesemo po truflih še belo čokolado v tankih črtnih linijah.
8
Trufle na koncu za 15 minut še ohladimo v hladilniku in postrežemo!