Recept za sladke čokoladne trufle z temno in belo čokolado, ki sta super okusna kombinacija.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Nad vodno kopeljo stopimo bele čokoladne kapljice in sladko smetano. Mešamo dokler ni čokolada povsem stopljena in gladka.
2. Korak
Stopljeno čokolado prelijemo v pravokotno posodo ali manjši pekač (za kruh) in postavimo posodo v hladilnih za približno 20 min, da se mešanica nekoliko ohladi.
3. Korak
Posodo s čokolado vzamemo iz hladilnika in dodamo še temne čokoladne kapljice. Kapljice dobro vmešamo v belo čokoladno maso. Postavimo v hladnilnih še za približno 1 uro.
4. Korak
Ko je zmes za trufle dobro ohlajena, vzamemo posodo iz hladilnika. S pomočjo žlice ali zajemalke za sladoled si pomagamo oblikovati kroglice iz pripravljene mase.
5. Korak
Medtem nad vodno kopeljo stopimo še temno čokolado za obliv.
6. Korak
Vsako čokoladno kroglico najprej pomočimo v stopljeno temno čokolado in zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pustimo, da se čokolada na truflih strdi. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
7. Korak
Nad vodno kopeljo stopimo še belo čokolado pripravljeno za dekoracijo obliva. Ko je temna čokolada na truflih strjena nanesemo po truflih še belo čokolado v tankih črtnih linijah.
8. Korak
Trufle na koncu za 15 minut še ohladimo v hladilniku in postrežemo!
Nad vodno kopeljo stopimo bele čokoladne kapljice in sladko smetano. Mešamo dokler ni čokolada povsem stopljena in gladka.
2. Korak
Stopljeno čokolado prelijemo v pravokotno posodo ali manjši pekač (za kruh) in postavimo posodo v hladilnih za približno 20 min, da se mešanica nekoliko ohladi.
3. Korak
Posodo s čokolado vzamemo iz hladilnika in dodamo še temne čokoladne kapljice. Kapljice dobro vmešamo v belo čokoladno maso. Postavimo v hladnilnih še za približno 1 uro.
4. Korak
Ko je zmes za trufle dobro ohlajena, vzamemo posodo iz hladilnika. S pomočjo žlice ali zajemalke za sladoled si pomagamo oblikovati kroglice iz pripravljene mase.
5. Korak
Medtem nad vodno kopeljo stopimo še temno čokolado za obliv.
6. Korak
Vsako čokoladno kroglico najprej pomočimo v stopljeno temno čokolado in zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pustimo, da se čokolada na truflih strdi. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
7. Korak
Nad vodno kopeljo stopimo še belo čokolado pripravljeno za dekoracijo obliva. Ko je temna čokolada na truflih strjena nanesemo po truflih še belo čokolado v tankih črtnih linijah.
8. Korak
Trufle na koncu za 15 minut še ohladimo v hladilniku in postrežemo!
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.