1
Pečico segrejemo na 180°C. Standardni pekač za mafine z 12 skodelicami obložimo s paprinatimi modelčki. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
V skledi električnega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatice, pri srednji hitrosti stepamo maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta, to bo po približno 2 do 3 minutah. Postopoma dodajamo jajca, dokler se dobro ne povežejo s sestavinami v skledi. Dodamo še BAM vanilijevo pasto in mešamo, dokler se ne poveže v celoti. Z mešalnikom pri nizki hitrosti mešanja postopoma dodamo še suhe sestavine in mleko, in sicer tako, da začnemo in končamo s suhimi sestavinami. Stepamo toliko časa, da se sestavine popolnoma povežejo.
2
Maso enakomerno dodajamo v pekač za mafine. Postavimo v pečico in pečemo med 15 do 18 minut ali dokler lesena palčka vstavljena v sredino, ne izstopi čista. Odstranimo iz pečice in popolnoma ohladimo na rešetki. Lotimo se priprave čokoladne glazur; zmešamo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu in mleko. Stepamo do gladkega. Če je glazura pregosta, po potrebi dodamo še mleko.
3
Uporabimo majhno lopatico s katero enakomerno razporedimo čokoladno glazuro za mafine in jih pomočimo v čokoladne mrvice.
Na vsak mafin položimo dva sladkorna bonbona v obliki oči. Nato pajkom dodamo še čokoladne nogice v obliki čokoladnih špagetov. Čokoladne pajkce postrežemo.