1
Stepite jajca in sladkor, da dobite gosto in penasto zmes. Zmesi dodajte presejano moko, pecilni prašek, kakav in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešajte.
2
Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Postavite ga v pečico, segreto na 200 stopinj, za približno 8 minut.
3
Prav tako s papirjem za peko obložite modelčke za peko s premerom 10 centimetrov. Iz ohlajenega biskvita nato izrežite 4 kroge in 4 trakove, ki naj bodo široki 2,5 centimetra. Z njimi obložite dno in obod modelčkov za peko.
4
Nato pripravite šampanjsko peno. V posodo stresite želatino in dodajte 3 žličke vode, da želatina nabrekne. Posodo postavite nad vodno kopel in mešajte, da se vsebina raztopi.
5
Prilijte še šampanjec in odstavite. Stepite sladko smetano in jo dodajte k šampanjski zmesi. Mešajte vse dokler se zmes ne začne strjevati.
6
Za zaključek stepite še beljake v čvrst sneg s sladkorjem in ga postopoma ter nežno vmešajte v strjeno šampanjsko zmes.
7
Maso nadevajte v obložene modelčke, ki jih nato za približno 2 uri postavite v hladilnik, da se strdijo. Ker je to sladica za posebne priložnosti, ne pozabite na dekoracijo! Namig: Stopljena čokolada je zelo uporabna pri okraševanju.