Koda WELCOME5 prinaša 5 % popusta! ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Šampanjska pena s čokolado

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
sampanjska pena s cokolado

Recept za osvežujočo sladico s šampanjcem in čokolado.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Šampanjska pena s čokolado

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 100g g sladkorja
  • 75 g moke
  • 4 jajca
  • 25 g masla
  • 2 žlici kakava
  • 0,5 žličke pecilnega praška
  • 3 dcl šampanjca
  • 2 dcl sladke smetane
  • 2 beljaka
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 vrečka želatine

Navodila za uporabo:

1. Korak Stepite jajca in sladkor, da dobite gosto in penasto zmes. Zmesi dodajte presejano moko, pecilni prašek, kakav in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešajte.
2. Korak Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Postavite ga v pečico, segreto na 200 stopinj, za približno 8 minut.
3. Korak Prav tako s papirjem za peko obložite modelčke za peko s premerom 10 centimetrov. Iz ohlajenega biskvita nato izrežite 4 kroge in 4 trakove, ki naj bodo široki 2,5 centimetra. Z njimi obložite dno in obod modelčkov za peko.
4. Korak Nato pripravite šampanjsko peno. V posodo stresite želatino in dodajte 3 žličke vode, da želatina nabrekne. Posodo postavite nad vodno kopel in mešajte, da se vsebina raztopi.
5. Korak Prilijte še šampanjec in odstavite. Stepite sladko smetano in jo dodajte k šampanjski zmesi. Mešajte vse dokler se zmes ne začne strjevati.
6. Korak Za zaključek stepite še beljake v čvrst sneg s sladkorjem in ga postopoma ter nežno vmešajte v strjeno šampanjsko zmes.
7. Korak Maso nadevajte v obložene modelčke, ki jih nato za približno 2 uri postavite v hladilnik, da se strdijo. Ker je to sladica za posebne priložnosti, ne pozabite na dekoracijo! Namig: Stopljena čokolada je zelo uporabna pri okraševanju.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno