Recept za osvežujočo sladico s šampanjcem in čokolado.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Stepite jajca in sladkor, da dobite gosto in penasto zmes. Zmesi dodajte presejano moko, pecilni prašek, kakav in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešajte.
2. Korak
Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Postavite ga v pečico, segreto na 200 stopinj, za približno 8 minut.
3. Korak
Prav tako s papirjem za peko obložite modelčke za peko s premerom 10 centimetrov. Iz ohlajenega biskvita nato izrežite 4 kroge in 4 trakove, ki naj bodo široki 2,5 centimetra. Z njimi obložite dno in obod modelčkov za peko.
4. Korak
Nato pripravite šampanjsko peno. V posodo stresite želatino in dodajte 3 žličke vode, da želatina nabrekne. Posodo postavite nad vodno kopel in mešajte, da se vsebina raztopi.
5. Korak
Prilijte še šampanjec in odstavite. Stepite sladko smetano in jo dodajte k šampanjski zmesi. Mešajte vse dokler se zmes ne začne strjevati.
6. Korak
Za zaključek stepite še beljake v čvrst sneg s sladkorjem in ga postopoma ter nežno vmešajte v strjeno šampanjsko zmes.
7. Korak
Maso nadevajte v obložene modelčke, ki jih nato za približno 2 uri postavite v hladilnik, da se strdijo. Ker je to sladica za posebne priložnosti, ne pozabite na dekoracijo! Namig: Stopljena čokolada je zelo uporabna pri okraševanju.
Stepite jajca in sladkor, da dobite gosto in penasto zmes. Zmesi dodajte presejano moko, pecilni prašek, kakav in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešajte.
2. Korak
Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Postavite ga v pečico, segreto na 200 stopinj, za približno 8 minut.
3. Korak
Prav tako s papirjem za peko obložite modelčke za peko s premerom 10 centimetrov. Iz ohlajenega biskvita nato izrežite 4 kroge in 4 trakove, ki naj bodo široki 2,5 centimetra. Z njimi obložite dno in obod modelčkov za peko.
4. Korak
Nato pripravite šampanjsko peno. V posodo stresite želatino in dodajte 3 žličke vode, da želatina nabrekne. Posodo postavite nad vodno kopel in mešajte, da se vsebina raztopi.
5. Korak
Prilijte še šampanjec in odstavite. Stepite sladko smetano in jo dodajte k šampanjski zmesi. Mešajte vse dokler se zmes ne začne strjevati.
6. Korak
Za zaključek stepite še beljake v čvrst sneg s sladkorjem in ga postopoma ter nežno vmešajte v strjeno šampanjsko zmes.
7. Korak
Maso nadevajte v obložene modelčke, ki jih nato za približno 2 uri postavite v hladilnik, da se strdijo. Ker je to sladica za posebne priložnosti, ne pozabite na dekoracijo! Namig: Stopljena čokolada je zelo uporabna pri okraševanju.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.