Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Rezine z mangom in malino

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23
sveze poletne in totalno sadne sestavljene so iz mandljevega biskvita malinove kreme mangove kreme ter malinovega in mangovega zeleja

Sveže, poletne in totalno sadne. Sestavljene so iz mandljevega biskvita, malinove kreme, mangove kreme ter malinovega in mangovega želeja. Rezine so prava izbira za takrat, ko si zaželimo res nekaj sadnega in osvežujočega. Kljub temu, da so tako maline kot mango izrazitega okusa, se v sladicah več kot odlično razumeta.

Recept za rezine z mangom in malino je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice.


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rezine z mangom in malino

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23

Sestavine:

  • 100 g jajc (2 M jajci)
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 18 g olja
  • 40 g gladke moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 70 g vode
  • 10 g limoninega sladkorja
  • 65 g sira mascarpone
  • 50 g zamrznjenih malin
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 1 listič želatine
  • 125 g sladke smetane za stepanje
  • 110 g zamrznjenih malin
  • 30 g vode
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 lističa želatine

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Proti koncu stepanja masi prilijemo olje in stepamo še eno minuto. Moko presejemo in jo zmešamo z mletimi mandlji; z lopatko jo nežno vmešamo v jajčno maso.

2. Korak

Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 17 x 25 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut. Pečen biskvit ohladimo na mreži, nato ga prečno prerežemo na dve tanki plasti.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in damo na hladno. Maline s sladkorjem zavremo, odstavimo in v njih raztopimo ožeto želatino. Sir mascarpone razmešamo, dodamo maline in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Spodnjo plast biskvita damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo okvir. Premažemo ga z malinovo kremo, površino gladko poravnamo in damo na hladno.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Mangov preliv z vodo segrejemo do vretja, odstavimo in v njem raztopimo ožeto želatino. Preliv ohladimo do mlačnega in ga prelijemo po malinovi kremi. Damo za 5 minut v zamrzovalnik, da se žele nekoliko učvrsti, nato nanj položimo drugo plast biskvita in ga navlažimo s preostankom sladkorne raztopine.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in damo na hladno. Belo čokolado stopimo. Mangov pire segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Še topel pire gladko zmešamo s stopljeno čokolado, nato z lopatko v dveh korakih nežno vmešamo stepeno smetano. Kremo enakomerno premažemo po bi- skvitu in damo na hladno.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Maline, sladkor in vodo zavremo in maline pretlačimo z vilicami. V malinovem pireju raztopimo ožeto želatino in pire ohladimo do mlačnega. Prelijemo ga po mangovi kremi in rezine damo v hladilnik za vsaj 6 ur.

2. Korak

Ohlajene rezine narežemo na 10 enakih pravokotnikov in poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,37 €
Skupaj:
39,33 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno