
Sestavine:
- 4 dl rastlinskega mleka
- 3 jušne žlice ekološke kokosove moke
- 2 zvrhani žlici beljakovin po želji
- ščepec soli (solni cvet)
- za vezivo: 1 domače jajce ali 1 zrela pretlačena banana
- skodelica namočenih rozin
- cimet
- Namaz: PREMIUM čokoladni namaz by Mojačokolada.si
- 2 jajci
- 100 g pšenične moke
- 1 zvrhana žlica beljakovin po želji
- 100 g pirine moke (lahko tudi ajdova ali ovsena moka)
- 3 dcl ovsenega mleka (lahko tudi riževo mleko)
- 2 žlici stopljene kokosove maščobe
- ščepec soli
- Namaz: PREMIUM čokoladni namaz by Mojačokolada.si
Navodila za uporabo:
1
Vse sestavine zmešamo v gladko maso. Ta masa je malenkost bolj gosta kot običajna masa za palačinke.
2
Na ponvi stopimo zvrhano žlico kokosovega masla, odvečno maščobo odlijemo v skodelico in jo dodajamo kasneje.
3
Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).
4
Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.
5
Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim PREMIUM čokoladnim namazom by Mojačokolada.si.
1
V posodi zmiksamo jajci, moko, beljakovine, ovseno mleko (3 dcl je okvirna količina, če je zmes pregosta, ga še postopoma dodajamo do željene gostote), kokosovo maščobo in sol.
2
Mešamo tako dolgo, da postane zmes gladka, brez grudic. Zmes mora biti malo bolj gosta vendar tekoča.
3
Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).
4
Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.
5
Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim PREMIUM čokoladnim namazom by Mojačokolada.si.