BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Okusne kokosove kroglice brez peke

 • (1)
 • Čas priprave: 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 4
okusne kokosove kroglice brez peke

Poznamo več vrst kokosovih kroglic, danes pa vam predstavljamo takšne, ki so primerne tako rekoč za vsakogar – tudi za tiste, ki se zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov izogibajo določenim vrstam živil.

Spodnji recept za kokosove kroglice je več kot primeren za vse tiste, ki bi radi na hitro ustvarili sladek prigrizek ne da bi jim bilo treba prižgati pečico. Priprava teh zelo okusnih snežno belih kroglic vam ne bo vzela več kot 10 minut. Ker ne vsebujejo mleka, jih lahko jedo tudi vegani, primerne pa so tudi za tiste, ki so občutljivi na gluten. Še več, brez slabe vesti si jih lahko privoščijo tudi tisti, ki se izogibajo velikim količinam sladkorja.

Prednostim tega recepta kar ni videti konca, sestavljen pa je iz le 4 koristnih sestavin:

 • Naribanega posušenega kokosa (3 skodelice)
  Kokos je bogat z vlakninami, zato blagodejno vpliva na naš metabolizem, ima pa tudi antioksidativne lastnosti, zato znižuje možnosti za nastanek srčne kapi in srčnih bolezni. Poleg tega pripomore tudi k boljši gostoti kosti in lepši koži ter močnejšim lasem.
 • Kokosove moke (1 skodelica)
  Kokosova moka vsebuje veliko vlaknin, ki pripomorejo k boljšemu metabolizmu in ustvarijovečji občutek sitosti, zato lahko pojemo manj, pa bomo kljub temu siti. Poleg tega je ta moka primerna za vse, ki se izogibajo glutenu in zato ne povzroča prebavnih težav in alergij.
 • Kokosove vode (5 čajnih žličk)
  Kokosova voda je kot naravni vir energije zelo priljubljena pri športnikih, več kot dobrodošla pa je tudi v kuhinji. Še posebej v poletnih mesecih je zelo osvežilna, poleg tega pa pomaga nižati krvni pritisk, slab holesterol, zmanjšuje stres in napetost v mišicah ter pomaga pri čiščenju in razstrupljanju telesa.
 • Agavinega sirupa (1/3 skodelice)
  Agavin sirup je dober nadomestek sladkorja, saj ima nizek glikemični indeks. Ker pa je bolj sladek kot navadni sladkor, ga lahko uporabljamo v precej manjši količini. Še posebej naj bodo pri njegovi uporabi previdni diabetiki, saj krvni sladkor dviguje postopoma.
 

Pripomočki za pripravo kokosovih kroglic:

- pladenj
- papir za peko
- blender
- manjša kozica (za dekoriranje – po izbiri)

Lahko pa polovico kroglic okrasite s čokolado, drugo polovico pa pustite takšno, kot je. Nedvomno sta obe različici zelo okusni, dodatna prednost kokosovih kroglic pa je, da jih lahko v hladilniku hranite tudi do 1 tedna – a po naših izkušnjah sodeč dvomimo, da bodo ostale tako dolgo nedotaknjene!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Okusne kokosove kroglice brez peke

 • Čas priprave: 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 4

Sestavine:

 • 3 skodelice naribanega posušenega kokosa
 • 1 skodelica kokosove moke
 • 5 čajnih žličk kokosove vode
 • 1/3 skodelice agavinega sirupa

Navodila za uporabo:

1. Korak S papirjem za peko prekrijte pladenj, s čimer boste preprečili, da bi se kroglice oprijele površine.
2. Korak V blenderju približno 2 minuti mešajte vse sestavine, da nastane krhko testo, iz katerega boste lahko z rokami oblikovali kokosove kroglice. Če se vam zdi testo presuho, dodajte še kakšno čajno žličko kokosove vode.
3. Korak Ko je testo prave teksture, izpraznite blender in s prsti nežno oblikujte kroglice ter jih razprostrite po pladnju. Količina testa zadostuje za 20−30 kroglic.
4. Korak Če želite, lahko kokosove kroglice okrasite tudi s čokolado – še posebej priporočamo temno čokolado s čim višjim deležem kakava iz naše bogate ponudbe. Če se želite izogniti dodatnemu sladkorju, izberite čokolado brez sladkorja oziroma s čim manj sladkorja. Pri dekoriranju so vam lahko še posebej v pomoč čokoladne kapljice, ki se lažje raztopijo in ohranijo bogato aromo.
1. Korak 1/3 skodelice čokoladnih kapljic raztopite v manjši kozici. S stopljeno čokolado previdno in počasi oblijte kokosove kroglice, ali pa le-te preprosto povaljajte v čokoladi.
2. Korak Kroglice postavite v hladilnik vsaj 1 uro pred uživanjem, da se dobro strdijo. Seveda jih lahko pojeste že prej, a so v trdni obliki veliko bolj okusne.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno