Sestavine:
- 100 g beljakov
- 100 g sladkorja
- 100 g mandljeve moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici BAM kakava v prahu
- 1 jajčni beljak
- 65 g sladkorja
Ugriz v nežen francoski piškot, ki ga poznamo tudi pod imenom makron, usta napolni z okusom vroče čokolade. Okus spomnni na prvi požirek okusne vroče čokolade. Ker pa si skoraj ne predstavljamo skodelice vroče čokolade brez marshmallow penic, smo jih seveda dodali v ta recept. Polnilo z marshmallow penicami se bo kar stopilo v ustih. Makroni z okusom vroče čokolade so praznični piškoti in brez dvoma z njimi navdušite vse na praznični zabavi.
Tu so še BAM nasveti, ki se jih je dobro držati med samo pripravo makronov:
Če pa se vam zdaj zdi sama priprava še vedno preveč zahtevna pa imamo za vas še en trik. BAM mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka. Mešanica ustvari ubogljivo maso, s katero lahko ustvarimo 20 makronov. Priprava je popolnoma enostavna, saj ji moramo dodati le vodo.
Pečico segrejte na 150°C. Dva pekača obložite s papirjem za peko. Na zmernem ognju segrejte majhen lonec vode, dokler ne se na vodi ne nebere vlaga. Zmešajte beljake in kristalni sladkor. Postavite skledo nad lonec za kuhanje na pari in ustvarite dvojni kotel. Beljake in sladkor stepajte toliko časa, da se sladkor povsem stopi in beljaki postanejo beli in penasti, 1 do 1,5 minute. Odstranite z ognja.
Zmes mešajte na visoki hitrosti med 2 do 3 minute, dokler na njej ne nastanejo trdi vrhovi. Skupaj z mandljevo moko, presejete še BAM kakav v prahu in sladkor v prahu, nato pa vse skupaj nežno stresite v skledo z jajčnimi beljaki in sladkorjem. Pri srednji hitrosti mešajte 10 sekund. Če lahko iz testa, ki kaplja, naredite osmico, ne da bi se testo "zlomilo", lahko prenehate. Najverjetneje pa boste potrebovali še 5-10 sekund. Torej ponovite postopek in znova poskusite z osmico.
Ko je testo pravilne konsistence, z dresirno vrečko oblikujte makrone. Kroge v velikosti dolarja nanesite na pripravljene pekače, pri čemer pustite približno med njimi vsaj 3 cm razmaka. S pekačem dvakrat udarite po pultu, da odstranite vse zračne mehurčke. Pripravljene makrone potisnite v pripravljeno pečico za 13 minut, na polovici obrnite, nato pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih odstranite s pekačev.
Medtem ko se makaroni pečejo, pripravimo marshmallow nadev. S pomočjo vodne kopeli in metlice stepite beljake, dokler zmes ne postane penasta in bela, sladkorna zrnca pa se raztopijo. Mešanico prenesite v podoso in pri visoki hitrosi stepajte, dokler zmes ni gladka in sijoča ter je naredila srednje trdne vrhove. Ko ste pripravljeni, nadev s pomočjo dresirne vrečke nanesite na makron in ga pokrijte z drugo polovico makrona. Ponovite z vsemi makaroni.