BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Makroni z okusom vroče čokolade

 • (1)
 • Čas priprave: 1 ura 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7
ti cokoladni makaroni ponudijo vse prijetne okuse ki jih ima skodelica vroce cokolade

Ugriz v nežen francoski piškot, ki ga poznamo tudi pod imenom makron, usta napolni z okusom vroče čokolade. Okus spomnni na prvi požirek okusne vroče čokolade. Ker pa si skoraj ne predstavljamo skodelice vroče čokolade brez marshmallow penic, smo jih seveda dodali v ta recept. Polnilo z marshmallow penicami se bo kar stopilo v ustih. Makroni z okusom vroče čokolade so praznični piškoti in brez dvoma z njimi navdušite vse na praznični zabavi.


Tu so še BAM nasveti, ki se jih je dobro držati med samo pripravo makronov:

 • Pazite, da v beljake ne vnesete rumenjakov. Če beljake vmešate v jajčne rumenjake, na žalost ne bodo stepli rahli in puhasti! Priporočamo, da skrbno ločite vsak beljak posebej.
 • Uporabite kuhinjsko tehtnico. Pomembno je, da ste s pripravo makronov natančni, zato priporočamo uporabo kuhinjske tehtnice. To bo zagotovilo, da boste dozirali res pravo količino sestavin.
 • Prepričajte se, da je temperatura pečice nizka. Makroni zahtevajo nizko in enakomerno temperaturo pečice, saj tako preprečite razpoke ali to, da se preveč zapečejo. Prepričajte se, da je vaša pečica nastavljena na 150°C.


Če pa se vam zdaj zdi sama priprava še vedno preveč zahtevna pa imamo za vas še en trik. BAM mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka. Mešanica ustvari ubogljivo maso, s katero lahko ustvarimo 20 makronov. Priprava je popolnoma enostavna, saj ji moramo dodati le vodo.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Makroni z okusom vroče čokolade

 • Čas priprave: 1 ura 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7

Sestavine:

 • 100 g beljakov
 • 100 g sladkorja
 • 100 g mandljeve moke
 • 100 g sladkorja v prahu
 • 2 žlici BAM kakava v prahu
 • 1 jajčni beljak
 • 65 g sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 150°C. Dva pekača obložite s  papirjem za peko. Na zmernem ognju segrejte majhen lonec vode, dokler ne se na vodi ne nebere vlaga. Zmešajte beljake in kristalni sladkor. Postavite skledo nad lonec za kuhanje na pari in ustvarite dvojni kotel. Beljake in sladkor stepajte toliko časa, da se sladkor povsem stopi in beljaki postanejo beli in penasti, 1 do 1,5 minute. Odstranite z ognja.

2. Korak

Zmes mešajte na visoki hitrosti med 2 do 3 minute, dokler na njej ne nastanejo trdi vrhovi. Skupaj z mandljevo moko, presejete še BAM kakav v prahu in sladkor v prahu, nato pa vse skupaj nežno stresite v skledo z jajčnimi beljaki in sladkorjem. Pri srednji hitrosti mešajte 10 sekund. Če lahko iz testa, ki kaplja, naredite osmico, ne da bi se testo "zlomilo", lahko prenehate. Najverjetneje pa boste potrebovali še 5-10 sekund. Torej ponovite postopek in znova poskusite z osmico.

3. Korak

Ko je testo pravilne konsistence, z dresirno vrečko oblikujte makrone. Kroge v velikosti dolarja nanesite na pripravljene pekače, pri čemer pustite približno med njimi vsaj 3 cm razmaka. S pekačem dvakrat udarite po pultu, da odstranite vse zračne mehurčke. Pripravljene makrone potisnite v pripravljeno pečico za 13 minut, na polovici obrnite, nato pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih odstranite s pekačev.

4. Korak

Medtem ko se makaroni pečejo, pripravimo marshmallow nadev. S pomočjo vodne kopeli in metlice stepite beljake, dokler zmes ne postane penasta in bela, sladkorna zrnca pa se raztopijo. Mešanico prenesite v podoso in pri visoki hitrosi stepajte, dokler zmes ni gladka in sijoča ​​ter je naredila srednje trdne vrhove. Ko ste pripravljeni, nadev s pomočjo dresirne vrečke nanesite na makron in ga pokrijte z drugo polovico makrona. Ponovite z vsemi makaroni.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,07 €
Skupaj:
27,63 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno