BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Krofi z ananasom, belo čokolado in mandlji

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
krofi z ananasom belo cokolado in mandlji

Pripravi si čudovite krofe z eksotičnim pridihom, ki bodo navdušili vse ljubitelje sladkih dobrot! Osnova je mehko in puhasto testo, ki ga obogatimo s svežimi koščki ananasa, kar krofom doda sočnost in prijetno sladkobo. Ko so krofi zlato zapečeni, jih prelijemo z nežno belo čokolado, ki se popolnoma ujema z rahlo kiselkastim okusom ananasa. Za zaključni dotik jih potresemo s hrustljavimi praženimi mandljevimi lističi, ki poskrbijo za popoln kontrast tekstur in dodajo oreščkasto noto.

Ti krofi niso le prava paša za oči, ampak tudi eksplozija okusov, ki te popeljejo v tropske kraje. So odlična izbira za posebne priložnosti ali preprosto takrat, ko si zaželiš nekaj drugačnega in malo bolj razkošnega. Najboljši del? Priprava je enostavna in rezultat vedno navduši!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 128 g moke
  • 67 g sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 59 ml pinjenca
  • 1 jajce
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 1 pločevinka ananasovega kompota, dobro posušena

Navodila za uporabo:

1
Segrejte pečico na 165 stopinj.
2
Podmažite pladenj, v katerem boste pekli krofe z maslom ali drugo maščobo.
3
V večjo posodo nalijemo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo z metlico. Dodamo pinjenec, jajce in stopljeno maslo. Mešamo toliko časa, da se masa dobro premeša. Vmešamo tudi ananas.
4
Testo zložite v pladenj. Če imamo ameriški pladenj s krofi, napolnimo vsako vdolbino do ¾. Če ne, potem testo nanesite na pladenj s krofi.
5
Pečemo 12 - 15 minut. Lahko preverimo, ali so krofi pečeni z zobotrebcem - pečemo jih, ko iz testa odstranimo čist zobotrebec.
6
Pečene krofe vzamemo iz pečice in jih nekaj minut pustimo, da se ohladijo.
7
Medtem na vodni kopeli stopite belo čokolado z mlekom. Ko se čokolada stopi, jo prelijemo po krofih.
8
Po krofih potresemo še nekaj ocvrtih mandljevih listov in pustimo, da se krofi ohladijo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno