BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kremšnita

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
kremsnita

Ni ga čez pravo tradicionalno kremno rezino oz. po domače kar kremšnito, ki bo navdušila vsakega gosta. Kremšnita pa si svojega slovesa ni prislužila le s svojimi okusi, ampak tudi teksturo. Prava kremšnita ne rabi biti zahtevna, da jo uspešno pripravimo, dovolj so že prave sestavine.

Pri pripravi kremšnite je ključno, da vanilijeva krema ohrani svojo trdoto in se ne razlije po pladnju, pri testu pa je ključno, da na vrhu ostane hrustljavo in se ne razmoči, da lahko ohranimo mešanico tekstur, ki je pri kremni rezini tako ključna. Z BAM vanilijevo kremo boste poskrbeli, da vaša kremšnita ohrani svoj videz in strukturo, za to pa vam ne bo potrebno žrtvovati dolgih ur kuhanja BAM vanilijeva krema nadomesti pravo jajčno kremo & je še boljša.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 250g gladke bele moke
  • 250g masla (hladnega)
  • 1/2 žlička soli
  • 120 ml hladne vode
  • 1 jedilna žlica kisa (jabolčnega ali vinskega)

Navodila za uporabo:

1
V večjo skledo presejte moko in dodajte sol. Na sredini naredite jamico ter prilijte hladno vodo, kis in dodajte 50 g na kocke narezanega masla. Na hitro zgnetite, da dobite mehko, a ne lepljivo testo. Oblikujte kepo, jo zavijte v folijo in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
2
Preostalo maslo (150 g) položite med dva lista peki papirja in ga s pomočjo valjarja razvaljajte v pravokotnik, približno 15 x 20 cm. Maslo prestavite v hladilnik, da ostane čvrsto.
3
Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljajte v pravokotnik, ki naj bo dvakrat večji od maslenega dela. Maslo položite na eno polovico testa, drugo polovico prepognite čez in robove dobro stisnite skupaj.
4
Testo nežno razvaljajte v dolg pravokotnik, približno 40 cm v dolžino, nato ga trikrat prepognite kot pismo. Testo obrnite za 90 stopinj in ga ponovno razvaljajte ter trikrat prepognite. Zavijte ga v folijo in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.
5
Postopek valjanja in prepogibanja ponovite še dvakrat, s skupno tremi hlajenji. Tako boste dobili večplastno in hrustljavo listnato testo.
6
Pred uporabo testo razvaljajte na želeno debelino, za kremšnito približno 3-4 mm. Pecite ga v predhodno ogreti pečici na 200 °C, dokler ne postane zlato rjavo in hrustljavo, približno 15-20 minut.
1
Počakajte, da se testo dobro ohladi, nato z njim prekrijte dno pekača.
2
Pripravite BAM vanilijevo kremo tako, da postopoma v hladno mleko vmešate maso. Poskrbite, da bo mleko resnično hladno, sicer ne boste dobili željene teksture. Maso nato pustite stati vsaj 3 minute.
3
V maso nato vmešajte še rum in v ločeni posodi dobro stepite sladko smetano - po želji lahko v smetano tudi dodate kakšno žlico sladkorja v prahu.
4
Vanilijevo kremo razporedite čez spodnjo plast testa v pekaču.
5
Takoj zatem čez vanilijevo kremo razporedite še stepeno smetano.
6
Pekač za vsaj eno uro postavite v hladilnik, da se obe masi primerno strdita.
7
Nato še vrh pokrijete z listnatim testom.
8
Preden postrežete, po vrhu kremšnit posujte še BAM vanilijin sladkor v prahu.
9
Kremšnite najlažje postrežete tako, da z nožem za kruh z dolgimi gibi razrežete testo v velikosti kremšnit, približno 7 cm x 7 cm. Nato s kuhinjskim nožem zarežite do dna kremšnite in dobro prerežite še testo na dnu.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,38 €
Skupaj:
13,80 €12,42 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno